Select Page

Probijen tunel Sveti Rok, samo auti voze prema Dalmaciji. Objavljeno novo upozorenje

Probijen tunel Sveti Rok, samo auti voze prema Dalmaciji. Objavljeno novo upozorenje

SNIJEG je uzrokovao potpuni kolaps prometa i odsjekao Dalmaciju od ostatka Hrvatske. Od jučer u 14:30 zbog ogromne količine snijega i olujnog vjetra nije bilo slobodnog cestovnog pravca ni za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti.

Danas u popodnevnim satima otvorena je autocesta A1 prema Splitu.

A1 otvorena u smjeru Dubrovnika, u smjeru Zagreba i dalje zatvorena

Autocesta A1 otvorena je samo za osobna vozila između čvorova Sveti Rok i Posedarje, u smjeru Dubrovnika, a za sav promet ostaje zatvorena u smjeru Zagreba, izvijestili su u ponedjeljak popodne iz Hrvatskog auto-kluba (HAK).

Nakon otvaranja Jadranske magistrale osobna vozila mogu prometovati iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti Jadranskom magistralom (DC8) do Senja, zatim državnom cestom Senj-Žuta Lokva (DC23) i na čvoru Žuta Lokva uključiti se na autocestu A1 u smjeru Zagreba, javio je HAK.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno je prekinuta prometna komunikacija iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno.
Iz HAK-a mole vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisane zimske opreme.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije pa iz HAK-a korisnike mole za strpljenje.

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega): autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Posedarje i Sveti Rok (u smjeru Zagreba); DC1 Udbina-Klapavice; Gračac-Knin; DC27 Gračac-Obrovac; DC42 u mjestu Poljanak; DC50 Sveti Rok-Gospić; (zbog vijavice) DC25 Gospić-Karlobag; DC218 Bjelopolje-Donji Lapac. Zatvorene su i županijske ceste: ŽC5217 Dobroselo-Mazin; ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo); ŽC5062 Lič-Lukovo; ŽC5032 Mrzle Vodice-Gornje Jelenje;
LC59122 Ledenik-Šušanj i LC59123 Šušanj-Konjsko.

Samo za osobna vozila otvorene su: dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog zimskih uvjeta na DC3 teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke, te na čvoru Kikovica u smjeru Zagreba); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na dionici Jadranske magistrale (DC8) Bakar-Novi Vinodolski, autocesti A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom (I. skupinu vozila).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema.

OGLASI

Loading