Select Page

Pročitajte intervju Tomislava Barišića koji je dao za VL

Pročitajte intervju Tomislava Barišića koji je dao za VL

Nedavno je za Večernji list intervju dao Tomislav Barišić, Posušanin koji je kruh zarađuje u Zagrebu nastupajući za Lučko u 2. HNL-u.

Čelnici nogometnog kluba Lučko mogu biti zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone. Doduše, momčad je trenutačno na šestom mjestu 2. HNL sa 19 bodova. Ali tri momčadi ispred Sesvete i Hajduk II imaju samo dva boda više. Trener Dražen Biškup početkom ove sezone je u roster dobio Tomislava Barišića (24). Dečko koji je prošao omladinsku školu Dinama, već ima iskustvo prvoligaškog igranja u HNL-u (Zagreb), Sloveniji (Celje), kao i Bosni i Hercegovini (Velež).

Tri asistencije i tri pogotka

Po viđenome u dosadašnjem dijelu prvenstva, Barišić je jedan od najvažnijih kotačića u igri Biškupove momčadi. Bara u Lučkom igra na poziciji desnog krila, iako je zadnju polusezonu u Celju igrao povučenije. No, ni ova pozicija nije mu strana. Dapače, Barišić je već prije igrao i na poziciji krilnog napadača. U ovoj igračkoj konstelaciji Barišić je jedna od najvažnijih karika u igri Lučkog.

– U Lučkom se sjajno osjećam. Svi su me odlično primili. Odgovara mi trenerska filozofija Dražena Biškupa. Rastemo svaku utakmicu, to je najvažnije – počeo je Barišić.

Kada govori o karakteristikama momčadi, istaknut će:

– Imamo dobro izbalansiranu momčad. Kako se kaže, spoj mladosti i iskustva. Ambicije? Prerano je još o tome govoriti. Ne želim ništa prejudicirati, ali spadamo u kategoriju najboljih momčadi u ovoj ligi. Svi u momčadi i klubu vjeruju da možemo napraviti dobar rezultat ove sezone. Prvenstvo je još dugo.

Barišić se sjajno uklopio u momčad, bez obzira na to što s Lučkom nije prošao pripreme.

– Izgleda da se to nije odrazilo na moj učinak. No, mogu ja i bolje – smije se Barišić koji je ove sezone ubilježio tri asistencije i dva pogotka.

No, Biškupovoj momčadi Barišić donosi i potrebno iskustvo. Nema dileme da je s 24 godine igrački sazrio.
Razmišljam samo o Lučkom

– U igračkom sazrijevanju puno mi je pomoglo iskustvo igranja u Celju. Slovenska liga sjajna je za razvoj mladih igrača. Njihova prva liga je igrački, možda, malo slabija od naše, no postoje segmenti u kojima su Slovenci ispred nas. Pritom mislim ponajviše na infrastrukturu… – kaže Barišić.

U Celju je surađivao s Igorom Jovičevićem, sadašnjim trenerom druge momčadi Dinama…

– S Igorom imam odlična iskustva. On je sjajan trener i puno sam toga naučio. Nema sumnje da će u Dinamu napraviti dobar posao, uostalom sada su na vrhu ljestvice. Volim s njim popiti kavicu i razglabati o nogometu – kaže Tomislav.

U prvih 13 kola, Barišić je jedan od najkonstantnijih igrača Lučkog. Dražen Biškup jedino može strahovati da u prijelaznom roku Barišić prihvati neku od ponuda…

– Koncentriran sam samo na Lučko. Za sada ne razmišljam o drugim opcijama – zaključio je Barišić.

Večernji list

OGLASI

Loading