Select Page

Pročitajte što sve obuhvaća ‘Reformska agenda’ koju je Vlada FBiH danas usvojila

Pročitajte što sve obuhvaća ‘Reformska agenda’ koju je Vlada FBiH danas usvojila

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić izjavio je danas da je Vlada FBiH usvojila Reformsku agendu za Bosnu i Hercegovinu za razdoblje od 2015. do 2018. te dodao da se Parlament FBiH neće izjašnjavati o tom dokumentu već će samo biti informiran.

Pojasnio je da agenda obuhvaća šest oblast – javne financije, poslovni ambijent, tržište rada, socijalnu sferu i mirovinu, vladavinu prava, te reformu javne uprave.

Novalić je rekao da treba iskoristiti trenutnu inicijativu Europske unije (EU) koja je pokazala da se međunarodna zajednica udružuje kako bi pomogla BiH na ekonomskom oporavku.

Istaknuo je da nije bilo potrebe za obavještavanjem javnosti i medija o sadržaju agende dok ona nije dobila konačnu formu te da će ona sada biti dostupna javnosti.

Novalić je kazao da će Vlada pristupiti harmoniziranju plaća u javnom sektoru, ali nije mogo garantirati da će se to odnositi i na ministarske plaće, te dodao da će u narednom razdoblju nastojati da dođe do oporezivanja toplog obroka kao i povećanja minimalne plaće u FBiH na 450 do 500 KM.

Federalna ministrica financija Jelka Miličević izjavila je da je Vlada voljna i da ima snage da krene u ove reforme.

Dodala je da je rebalans proračuna FBiH prolongiran jer još vjeruju u obnavljanje aranžmana sa MMF-om.

javne financije, poslovni ambijent, tržište rada, socijalnu sferu i mirovinu, vladavinu prava, te reformu javne uprave.

abcportal.info

OGLASI

Loading