Select Page

Pronađena grobnica bugojanskih Hrvata?!

Pronađena grobnica bugojanskih Hrvata?!

Urednik Večernjeg lista BiH objavio je u svojoj kolumni kako se pojavio pokajnik koji je nakon 22 godine šutne progovorio o nestanku dvadesetak bugojanskih Hrvata.

Bh izdanje Večernjega lista navodi kako će se sljedećih dana saznati je li na pomolu razotkrivanje jedne od najvećih tajni u Bosni i Hercegovini ili tek još jedna u nizu manipulacija.

”Za ovu ekskluzivnu informaciju sve do ovoga teksta znalo je tek pet-šest osoba. S jednom od njih, čovjekom koji je razgovarao s pokajnikom, jučer sam u Bugojnu obišao lokaciju gdje su žrtve navodno zakopane”, napisao je Pavković.

Naime, Pavković je ove informacije naveo u svojoj kolumni, te piše kako je zajedno s osobom koja je razgovarala s pokajnikom obišao lokaciju gdje je navodno pokopano više bugojanskih Hrvata koji se još od rata vode kao nestali.

”Tu su”, rekao je tajni svjedok osobama koje je doveo do lokacije gdje su zakopani ubijeni bugojanski Hrvati. Osim ovoga, svjedok je otkrio tko je vozio kamion natovaren leševima, tko je bagerom kopao rov, tko je upozoravao očevice na zavjet šutnje.

”Radi sigurnosti svjedoka, otkrit ću tek kako mu je savjest proradila kada je shvatio da su ga na cjedilu ostavile lokalne bošnjačke vlasti”, navodi se u kolumni.

Bez navođenja dodatnih detalja o lokaciji Pavković otkriva tek kako se ona nalazi blizu glavnog puta, svega tristotinjak metara od mjesta gdje su istražitelji još ranije prekopavali teren u potrazi za posmrtnim ostacima žrtava.

”Nakon što se (pokajnik) “ispovjedio” čovjeku kojemu vjeruje pristao je kasnije sve to reći u diktafon. Snimljeno je kako su ubijeni bugojanski Hrvati, tko je vozio kamion natovaren leševima, tko je bagerom kopao rov, tko je upozoravao očevice na zavjet šutnje”, piše Večernji list, koji upire prstom na ratnog načelnika Bugojna Dževada Mlaću.

”Navode koje je iznio glavni urednik Večernjeg lista u svojoj kolumni svakako treba istražiti. I ne samo masovnu grobnicu bugojanskih Hrvata nego i ulogu ljudi kao što su Dževad Mlaćo. U Mlaćinom ratnom dnevniku piše “Službeno – ne smijemo imati civilnih zarobljenika. Tajno – ekstremni dio zarobljenih vojnika da se likvidira”. Mlaćo je napisao kako “HVO treba uništiti i s njima nema nikakvih pregovora osim razmjene poginulih””, stoji u Večernjakovu tekstu.

”Ako ste već u ratnom dnevniku napisali da se s Hrvatima jedino može pregovarati o razmjeni mrtvih, zašto sada 22 godine poslije ne želite otkriti lokaciju gdje su nestali Bugojanci? Ili vas možda muči nešto više od same informacije”, stoji na kraju Pavkovićeve kolumne.

(Večernji list)

OGLASI

Loading