Select Page

PRVI U BIH: Od danas na tržištu lijek iz BiH za liječenja koronavirusa – Malcovir®

PRVI U BIH: Od danas na tržištu lijek iz BiH za liječenja koronavirusa – Malcovir®

Lijek pod zaštićenim nazivom MALCOVIR®, kojeg je razvila tvrtka ZADA Pharmaceuticals iz Lukavca i koji se koristi u terapiji liječenja koronavirusa, od danas, 16. travnja bit će dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine.

– Menadžment je na vrijeme prepoznao potrebu za razvojem ovog lijeka i uspjeli smo, evo, prvi u Bosni i Hercegovini, ali i na području jugoistočne Europe, ovaj lijek učiniti dostupnim našim klinikama i građanima, a zatim i svim ostalim zainteresiranim –  izjavio je za Preporod.info osnivač i vlasnik ove tvrtke Davud Zahirović, prenosi MINA.

Prema njegovim riječima, sirovina za proizvodnju ovog lijeka ima dovoljno.

– Nama je bilo najvažnije da razvijemo lijek i krenemo s njegovom proizvodnjom – kazao je dr. Zahirović, pojašnjavajući kako je riječ o proizvodu Hidroksihlorohin film tableta 200 mg, koje će se na tržištu pojaviti pod zaštićenim imenom MALCOVIR®.

Podsjetio je kako je lijek Hidroksihlorohin film tablete 200 mg odobrila za uporabu 28. ožujka i Američka agencija za hranu i lijekove (FDA).

– Uz MALCOVIR®, proizvodimo i lijek AZID, koji je također dio terapije za liječenje osoba zaraženih koronavirusom. Prve pošiljke novog lijeka bit će upućene središnjim ljekarnama u klinikima koje već imaju hospitalizirane osobe zaražene koronavirusom – dodao je Zahirović.

Naglasio je kako ZADA Pharmaceuticals pomno prati sve novosti oko terapije i nova istraživanja u vezi s liječenjem oboljelih od koronavirusa, te se u potpunosti stavila na raspolaganje nadležnim institucijama s ciljem zaštite zdravlja građana BiH.

veecrnji.ba

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

OBAVIJEST PČELARIMA

Obavještavaju se pčelari s područja općine Posušje da ažuriraju podatke o stanju pčelinjih...

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA DODJELU SREDSTAVA ZA FINANCIRANJE PLANINARSKIH OBJEKATA PS...

Loading