Select Page

Prvozaražena osoba u ŽZH u stabilnom stanju, testirane još dvije osobe

Prvozaražena osoba u ŽZH u stabilnom stanju, testirane još dvije osobe
Ispred zgrade Vlade ŽZH danas je održana konferencija za novinare Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Konferencija je sazvana zbog prvog potvrđenog slučaja zaraze koronavirusom na području ŽZH.

Jučer je ta osoba bila na pregledu u Domu zdravlja Široki Brijeg, nakon čega je upućena u SKB Mostar gdje je testom potvrđeno da ima koronavirus. Odmah su poduzete sve mjere dezifenkcije u Domu zdravlja.

Riječ je o 75-godišnjakinji koja je trenutno u stabilnom stanju. Sve bliže osobe su u samoizolaciji, dvije osobe upućene su na testiranje u SKB Mostar, rekao je ministar zdravstva ŽZH Tomislav Pejić.

Testiramo sve osobe s kojima je zaražena imala kontakt i provjeravamo tko je mogao biti nulti pacijent. Mi smo danas dvije osobe odveli na testiranje i te rezultate očekujemo danas poslijepodne. Imamo jedan slučaj i u Hrvatskoj. Uspostavit ćemo kontakt da vidimo u kakvom stanju je ta osoba, rekao je epidemiolog prof. dr. Ivan Vasilj.

Predsjednik Vlade i zapovjednik Stožera civilne zaštite ŽZH Zdenko Ćosić kazao je kako će sada biti povećan broj ljudi u samoizolaciji i da će se svi oni koji se ne budu toga pridržavali biti kažnjavani te će se njihova imena objavljivati.

Ministar zdravstva rekao je kako je u procesu nabavka 5.000 transportnih briseva. Njima će se uzimati uzorci koji će se slati u SKB Mostar.

(www.jabuka.tv)

jabuka.tv

OGLASI

Loading