Select Page

Radni posjet povodom procesa uspostave Zemljišno-knjižnog ureda u Posušju

Radni posjet povodom procesa uspostave Zemljišno-knjižnog ureda u Posušju

 

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Ureda Svjetske banke u BiH boravili su jučer u radnom posjetu Općini Posušje, gdje ih je dočekao Općinski načelnik Branko Bago sa suradnicima.

Teme razgovora odnosile su se na proces ponovne uspostave zemljišnih knjiga, i gruntovnice u Posušju. Načelnik Bago u ime Općine Posušje zahvalio je gostima na dosadašnjoj podršci koju su pružali na ovom polju.

ZKURED2

Podsjetimo proteklih nekoliko mjeseci intenzivno se radilo na prikupljanju podataka potrebnih za uspostavu zemljišnih knjiga za katastarske općine Posušje i Bešlići, a taj proces je nedavnim Javnim pozivom proširen na sve K.O. s područja općine Posušje.

Ovo je bila prilika i upoznati goste s adaptacijom prostora i tehničkim rješenjima koje je Općina Posušje izvela unutar svojih prostorija kako bi se zadovoljili preduvjeti za konačni premještaj zemljišno-knjižnog ureda iz Širokog Brijega u Posušje, u sklopu kojeg će biti i gruntovnica. Time će se, po početku djelovanja ureda, znatno olakšati pružanje usluga žiteljima Posušja, što je u konačnici i svrha cijelog projeta.

ZKURED3

Predstavnici Svjetske banke izrazili su iznimno zadovoljstvo načinom provedbe procesa ponovne uspostave zemljišnih knjiga za K.O. Posušje i Bešlići, te su temeljem toga, kao jedinoj općini u FBiH, odlučili pružiti nastavak podrške pri uspostavljanju Z.K. za ostale katastarske općine na administrativnom području općine Posušje.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading