Select Page

Druženje s književnicima u Viru

Druženje s književnicima u Viru

U četvrtak, 05. studenog u OŠ Franice Dall’era u Viru održano je tradicionalno druženje s književnicima.

Znatiželjnim i razdraganim osnovcima obratili su se nastavnik hrvatskog jezika iz Biograca i izvršni urednik dječjeg časopisa „Cvitak“ Miro Naletilić te Miljenka Koštro književnica iz Vira, koja je i ovoga puta bila u ulozi domaćina.

Miljenka je za svoje obraćanje osnovcima odabrala priču napisanu na ikavici nakon koje je uslijedila interakcija s djecom s tumačenjem arhaizama, ikavskih riječi s kojima se čini se ipak sve rjeđe susrećemo. Kako bi se sačuvala naša Ikavica podsjetila je na Večer ikavice koja je ove godine održana u sklopu manifestacije Kamendani na kojoj je nagrađena za svoju priču „Undan i posle“.

Gost iz Širokoga Brijega prezentirao je svoje književno djelovanje kroz rubriku Cvitka Junaci moga djetinjstva. Objavljivani tekstovi sabrani su u knjigu „101 Junak moga djetinjstva“, a nekoliko primjeraka ove knjige otavio je za školsku knjižnicu. Također je razdijelio i nekoliko desetaka primjeraka Gradine, školskog lista matične mu škole Biograci. Nije propustio spomenuti i pohvaliti izdavanje virskog školskog lista Virko, a u nekoliko je navrata istaknuo koliko se oduševio krajolikom u kojem je smješten Vir. Nije propustio uputiti riječi pohvale za domaćine osobito okupljene učenike. Priznao je da je u Vir došao po prvi put, ali da će to svakako ubuduće činiti češće.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading