Select Page

RAVNATELJ IVAN JURILJ SUDJELOVAO NA KONFERENCIJI „KLASTERIZACIJA KAO KLJUČ KONKURENTNOSTI“

RAVNATELJ IVAN JURILJ SUDJELOVAO NA KONFERENCIJI „KLASTERIZACIJA KAO KLJUČ KONKURENTNOSTI“

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj sudjelovao je u srijedu, 13. lipnja 2018. godine na konferenciji pod nazivom „Klasterizacija kao ključ konkurentnosti“.
Organizatori konferencije, koja se održava po prvi put u Bosni i Hercegovini, su uz domaćina Tehnološki park INTERA, Drvni klaster Hercegovina, Klaster Metala i Plastike, IT klaster Mostar Software City, Turistički klaster Hercegovina te Sveučilište u Mostaru.
Tijekom jednodnevne konferencije svi prisutni su imali priliku čuti predavanja vrhunskih stručnjaka iz regije i Europe koji su svoje iskustvo stjecali formirajući se i radeći u najuspješnijim klasterima. Osim predavanja, konferencija je obuhvatila i tri panel diskusije tijekom kojih su sudionici predstavili primjere dobrih praksi, odnosno uspješne klastere. Nakon toga je uslijedila interaktivna raspravi s prisutnima na teme prednosti klasterizacije, pozitivnih praksi drvne industrije, ali i drugih tema koje su neophodne za kvalitetno shvaćanje značaja ovog procesa. Konferencija je idealno mjesto za networking, druženje i povezivanje inozemnih sudionika s domaćim gospodarstvenicima, članovima klastera i drugim prisutnima. Dan poslije konferencije, u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka održale su se i radionice namijenjene članovima svakog pojedinačnog klastera s ciljem njihova jačanja.
Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj sudjelovao je na drugoj panel diskusiji pod nazivom „Digitalizacija, klasterizacija i konkurentnost/Horizontalno tehnološko povezivanje“.
Nakon završetka svih dijelova ove jako važne konferencije zaključeno je da su klasteri jedan od temelja rasta konkurentnosti gospodarstva, ekonomskog rasta i zaposlenosti te da je potrebno ulagati u razvoj i umrežavanje klastera u Bosni i Hercegovini, kao i povezivanje sa uspješnim klasterima u Europi i šire.

OGLASI

Loading