Select Page

Registracija vozila: Od ponedjeljka potvrde umjesto naljepnica

Registracija vozila: Od ponedjeljka potvrde umjesto naljepnica

Od ponedjeljka, 18. siječnja, organi nadležni za registraciju vozila u Bosni i Hercegovini počet će sa izdavanjem potvrda koje će služiti umjesto naljepnica za registraciju automobila.

IDEEA naime nije uspjela nabaviti novi kontingent naljepnica zbog problema s tenderom.

“Na nekim lokacijama uopće nema naljepnica. Zalihe koje imamo kontiunirano distribuiramo nadležnim organima u skladu sa mogućnostima. Ne možemo im distribuirati onoliko koliko im je trenutno potrebno”, kazalli su iz IDEEA-e.

IDEEA je nabavku novog kontigenta unutrašnjih stikera pokrenula u ožujku prošle godine, ali se postupak nije mogao završiti u optimalnom roku jer je jedan od punuđača uložio žalbu.

S obzirom na to da rješenje po žalbi nije doneseno ni nakon urgencija IDEEA-e u kolovozu i rujnu, iz IDEEA-e su o ovome obavijestili Ministarstvo komunikacija i prometa BiH (MKP) i informaciju proslijedili Vijeću ministara BiH, koje je na sjednici 12. studenog zadužilo MKP da u cilju blagovremenog rješavanja problema predloži odgovarajuća rješenja do završetka postupka nabavke i da o tome obavijesti organe nadležne za registraciju vozila.

“Na istoj sjednici je Ured za razmatranje žalbi BiH zadužen da ubrza postupak rješavanja po žalbi. Rješenje kojim je žalba ponuđača uvažena doneseno je 19. studenogi mi smo trenutno u fazi ponovnog pokretanja postupka nabavke”, priopćeno je iz IDEEA-e.

OGLASI

Loading