Select Page

Ronaldo i Jese zapečatili okršaj u Rimu, Wolfsburg slavio protiv Genta

Ronaldo i Jese zapečatili okršaj u Rimu, Wolfsburg slavio protiv Genta

Real Madrid je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka rezultatom 2:0 svladao Romu u Rimu i čekirali kartu za četvrtfinale. A odličan rezultat upisao je i Wolfsburg koji je u gostima rezultatom 3:2 slavio protiv Genta.

Najbolja šansa Reala stigla je u 33. minuti kada je Marcelo lucidno šutirao iz voleja sa ivice šesnaesterca. Ulogu u utakmici imali su i navijači Rome koji su vodili psihološku “bitku” protiv Ronalda i prilikom njegovih kontakata s loptom uzvikivali bi: “Messi, Messi!”

A to nije smetalo Portugalcu koji je nakon tihog uvoda u drugom poluvremenu – veoma sličnom prvom dijelu meča – u 57. minuti pokazao o kakvoj se veličini radi. Marcelo je dodao Ronaldu, ovaj jednim potezom izbacio Florenzija, te sa ivice šesnaesterca matirao Szczesnyjog za Realovih 1:0.

Kako se bližio kraj meča Roma je bivala sve ranjivija na napade Reala koji je sve lakše i lakše dolazio do Rominog šesnaesterca.

Udarac za konačnih 0:2 u 86. minuti zadao je Jese Rodriguez koji je s klupe ušao u 82. minuti umjesto Jamesa.

S druge strane, Wolfsburg je u prvom poluvremenu poveo s 1:0 preko Draxlera u 44. minuti, a već u 54- oj upisao je ovaj mladić i svoj drugi gol u večerašnjoj utakmici. U 60. oj minuti gostujući tim poveo je s čak tri razlike, a Gent je smanjio na 3:1 preko Kumsa u 80. minuti, a konačnih 3:2 postavio je Coulibaly.

OGLASI

Loading