Select Page

“ŠEST MILIMETARA – ISPOVIJEST O BOLI I POBJEDI”, predstavljena knjiga Josipe Pavičič Berardini

“ŠEST MILIMETARA – ISPOVIJEST O BOLI I POBJEDI”, predstavljena knjiga Josipe Pavičič Berardini

Književnica Josipa Pavičič Berardini, predstavila je u ponedjeljak, 19. ožujka, u posuškoj kinodvorani knjigu „Šest milimetara – ispovijest o boli i pobijedi“ u kojoj je opisala svoje iskustvo i borbu s karcinomom dojke.

rsz_img-2607154c88aa6ca568ff2fd050bdcd71-v

Strah i tuga bile su prve emocije s kojima se suočila nakon dijagnoze karcinoma, što zbog liječenja koje je čeka, a ponajviše zbog najbližih i zbog brige za djecu. Ipak bolest je bila i prekidač s kojim je odlučila slušati svoje tijelo i zavoliti sebe, ali i naučiti reći ne. Rad na sebi je težak, ali se uvijek isplati naglašava Pavičić Berardini.

20180319_190655

U knjizi, koja je kako sama autorica kaže „knjiga koja budi vrišteće emocije“, opisano je šest koraka prema izlječenju. To su: ljubav prema sebi; prihvaćanje; odlučivanje, opraštanje; zahvalnost i smisao. Ne dopustivši da je strah nadvlada, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

20180319_190516

Ako sam mogla ja, možeš i ti. Biti odgovoran znači voljeti sebe i suočavati se sa životom i svime što nosi” zaključila je Josipa Pavičić Berardini koja je danas voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške te je članica je udruge Europa Donna Hrvatske.

Predstavljanje je održano u organizaciji HKD Napredak-podružnica Posušje i općine Posušje.

Posušje.net

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading