Select Page

SIGURNOSNA SITUACIJA: Ministar Boras u Širokom Brijegu održao sastanak sa rukovoditeljima ustrojbenih jedinica

SIGURNOSNA SITUACIJA: Ministar Boras u Širokom Brijegu održao sastanak sa rukovoditeljima ustrojbenih jedinica

Povodom recentnih događaja u zemlji i svijetu (terorističkih napada u Rajlovcu i u Parizu, prijetnji novim terorističkim napadima, regionalne izbjegličke krize masovnih razmjera) ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke gosp. Zdravko Boras danas je u Širokom Brijegu održao sastanak sa rukovoditeljima ustrojbenih jedinica Uprave policije MUP-a.

Na sastank je analizirana sigurnosna situacija u Županiji Zapadnohercegovačkoj u svjetlu navedenih događaja, te se raspravljalo o tome koje je mjere potrebno poduzeti da bismo uspješno zaštitili građane i njihovu imovinu.

Na sastanku je zaključeno da je sigurnosna situacija u Županiji Zapadnohercegovačkoj na zadovoljavajućoj razini, te građani nemaju razloga za strah i paniku.

U cilju održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta i u budućnosti donijeta je odluka o povišenoj pripravnosti policije.

Građani Županije Zapadnohercegovačke trebaju znati da mi svakodnevno surađujemo sa svim policijskima agencijama u zemlji i u regiji, kao i s Interpolom, Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, s brojnim međunarodnim partnerima, sa Županijskim tužiteljstvom, Općinskim sudovima i Županijskim Sudom, kao i s drugim institucijama vlasti s državne, entitetskih, županijskih/kantonalnih i općinskih razina, a sve u cilju što efikasnijeg obavljanja svoje temeljne zadaće – zaštite ljudi i njihove imovine.

Policijski službenici će i ubuduće danonoćno, savjesno i predano, obavljati sve svoje zadaće a građani nam mogu pomoći tako što će nam, pozivom na besplatni telefonski broj 122, javljati sve što eventualno zapaze ili saznaju o sumnjivim osobama ili pojavama.

Ponavljamo, nema mjesta panici.

MUP Županije Zapadnohercegovačke, u suradnji s domaćim i međunarodnim partnerima, je spreman suočiti se sa svim mogućim ugrozama sigurnosti, a odluku o povišenoj pripravnosti smo donijeli kako bismo pojačanim preventivnim radom mogućnost ugroza sveli na minimum.

Građanima još jednom poručujemo da ne trebaju osjećati strah i uznemirenost, a ako eventualno primjete sumnjive osobe ili pojave odmah nas trebaju obavijestiti pozivom na besplatni telefonski broj 122, priopćili su iz MUP-a ŽZH.

OGLASI

Loading