Select Page

Sindikati odbili ponudu Vlade ŽZH, štrajk se nastavlja

Sindikati odbili ponudu Vlade ŽZH, štrajk se nastavlja

Nastavlja se opći štrajk u osnovnim i srednjim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj nakon što su sindikati u ponedjeljak odbili ponudu Vlade ŽZH o povećanju plaća od 10 posto.

Članovi sindikalnih podružnica svih srednjih škola u ponedjeljak su imali izjašnjavanje o ponudi Vlade vezano za postotak povećanja plaće. Ponuđenih 10 % sve podružnice jednoglasno su odbile, izjavila je za portal Jabuka.tv predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ŽZH Jasminka Petric.

Odnos Vlade prema potrebama zaposlenika u školama najbolje se iščitava iz izjave premijera Ćosića. Ne našom krivnjom štrajk se i dalje nastavlja do istovremenog ispunjenja oba zahtjeva – potpisivanja Kolektivnog ugovora i dogovora o povećanju plaće.

Time demantiramo premijera i njegovu izjavu da je Kolektivni ugovor spreman za potpisivanje. Nije jer je članak 29., koji uređuje pitanje plaće, njegov sastavni dio, zaključuju iz spomenutog sindikata.

Nakon jutrošnjeg izjašnjavanja sindikalnih podružnica, ponuda Vlade ŽZH o povećanju plaća od 10 posto nije prihvaćena. Pozdravljene su prihvaćene izmjene i dopune Kolektivnog ugovora. Pozivaju se predstavnici Vlade da ulože još malo napora na obostrano zadovoljstvo kako bi nastavala krenula, izjavio je za portal Jabuka.tv predsjednik Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH Slaven Ljubić.

Podsjećamo, opći štrajk prosvjetara u ŽZH počeo je 9. siječnja 2023. godine.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading