Select Page

ŠIROKI BRIJEG-POSUŠJE: Održana brdska utrka ‘Velika nagrada Hercegovine 2014′

ŠIROKI BRIJEG-POSUŠJE: Održana brdska utrka ‘Velika nagrada Hercegovine 2014′

U nedjelju je na relaciji puta Široki Brijeg-Posušje održana druga brdska utrka ‘Velika nagrada Hercegovine 2014′ u kojoj su sudjelovali vozači iz BiH, Hrvatske i Mađarske.

Utrka se održala na dijelu magistralne ceste M6.1 Kočerin – Podvranić –Vranić, glavni pokrovitelji su Grad Široki Brijeg i Županija Zapadnohercegovačka. Utrku su osiguravali pripadnici PU Široki Brijeg, Vatrogasci Široki Brijeg, Hitna medicinska pomoć Široki Brijeg te Gorska služba spašavanja Široki Brijeg.

”Velika nagrada Hercegovine 2014.” je četvrta brdska trka u ovogodišnjem kalendaru Prvenstva Bosne i Hercegovine i boduje se za Prvenstvo Bosne i Hercegovine, kao i za Prvenstvo Republike Srpske.

”Ova utrka je jedna od najboljih i najorganiziranijih utrka u Bosni i Hercegovini, općeniti dojam je odličan. Staza je vrlo dobra, za mene čak i malo brza jer su brdske utrke inače malo zatvorenije. Zavoji i šikane su odlično postavljeni,” izjavio je za portal Jabuka.tv višestruki prvak BiH i rekorder staze u Širokom Brijegu, Suad Hota.

Glavna atrakcija ovogodišnje utrke bio je bolid Formule 1 koji je, uz još jednu formulu i BMW iz Mađarske, vozio van konkurencije.

Pobjednik utrke je Kemal Hašić (AMK ‘Pro Drive’ Velika Kladuša) koji je sa svojom Subaru Imprezom ostavio iza sebe glavnom favorita Suada Hotu (AK ‘ArcRACING’ Sarajevo) kojem se njegova Lancia Delta ugasila za vrijeme vožnje te je time izgubio nekoliko važnih sekunda. Trećeplasirani je domaćin i organizator utrke, Damir Ljubić iz AMK ‘Široki’ (BMW).

Svečano proglašenje pobjednika održalo se u 17:00 sati na Trgu širokobrijeških žrtava, a pokale pobjednicima uručio je predsjednik Športskog saveza Široki Brijeg Ivan Zeljko.

jabuka.tv

auto5 auto4 auto3 auto2 auto1

OGLASI

Loading