Select Page

Slovenac Čeferin novi je predsjednik UEFA-e

Slovenac Čeferin novi je predsjednik UEFA-e

PREDSJEDNIK Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Aleksander Čeferin izabran je za novoga predsjednika Europskog nogometnog saveza (UEFA) na izvanrednom kongresu koji se održava u Ateni.

Čeferin je na izborima uvjerljivo pobijedio svog jedinog protukandidata, Nizozemca Michaela van Praaga sa 42-13 u glasovanju zastupnika.

Na dužnosti predsjednika UEFA-e Čeferin će zamijeniti Francuza Michela Platinija koji je u svibnju morao odstupiti nakon što ga je Etička komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) kaznila s četiri godine zabrane rada u nogometu.

Platini: Moja je savjest čista

Platini je dobio priliku obratiti se članovima kongresa na početku izvanrednog zasjedanja na kojemu će biti izabran njegov nasljednik, a njegov izlazak za govornicu popraćen je aplauzom. Etička komisija FIFA-e, koja je Platiniju izrekla kaznu, dopustila mu je obraćanje članovima kongresa UEFA-e usprkos zabrani iz “humanih razloga”.

“Za mene je vrlo emocionalno biti ovdje, a ujedno sam i vrlo sretan jer će ovo biti moj posljednji govor na kongresu UEFA-e. Nastavit ćete raditi bez mene zbog razloga u koje danas ne želim ulaziti. Mogu samo reći kako je moja savjest čista, siguran sam kako nisam u ničemu pogriješio i nastavit ću se boriti u tom smislu na sudovima. Hvala vam, hvala za posljednjih devet godina, mislim da smo napravili odličan posao. Prijatelji nogometa, zbogom”, rekao je Platini.

Etička komisija FIFA-e, koja je Platiniju izrekla kaznu, dopustila mu je obraćanje članovima kongresa UEFA-e usprkos zabrani iz “humanih razloga”.

Platini je kažnjen jer mu je bivši predsjednik FIFA-e Sepp Blatter 2011. godine isplatio honorar od dva milijuna švicarskih franaka za “intelektualne usluge”.

index.hr/Foto: Hina

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading