Select Page

SPOMEN NA FERDU KOVAČA: Bogat program Posuškog lita

SPOMEN  NA FERDU  KOVAČA: Bogat program Posuškog lita

Pustite me u moj kutak, svu raskoš eto vama – ne dirajte moj trenutak, kad je moja duša sama, pisao je pjesnik, kipar slikar i aforističar Ferdo Kovač.

Nakon Grgina guvna, rodnih Kovača, Broćanca, Podbile, Likovnjaci, glazbenici i prijatelji pohodili su pitomi predivni krajobraz u Tribistovu pored akumulacijskog jezera.Domaćini su bili Ljubo Kovač i Srećko Slišković, a skup su zabavljali i srca razgalili izvrsnim klapskim pismama kolege i prijatelji klape Rodoč s kojima je pok. Ferdo pjevao.

Pjesmama, aforizmima, dosjetkama, humorom prijatelji su se prisjetili brojnih kolonija i kulturnih zbivanja na kojima su sudjelovali s Ferdom.
Vrijedno je napomenuti da je prošle godine otvorena i spomen galerija u rodnim Kovačima, pored Posušja, koju posjećuje mnoštvo zaljubljenika u umjetnost. Poticajno i za sami grad Posušje.


Ferdo je vrckavim dosjetkama, britkim humorom redovito nasmijavao i ljude na Radijskim večerima i obljetnicama koje je organizirala Radiopostaja Posušje.

Iznimno mi je drago tako plemenitu i darovitu čovjeku organizirati spomen koloniju i prigodni program,za čovjeka koji na osebujan nadahnut i originalan način izražavao temeljne vrednote rodnog zavičaja, iznimno uspješan kao pjesnik, slikar, kipar te smisao za humor, kazao je Ljubo Kovač.

Život je poezija, ali je slabo čitaju!
Kad bi ljudi znali gdje raste ljubav i radost, ne bi sijali mržnju!

Padale su različite ideje i poticaji. Svakako je najzanimljivja ona o održavanju Večeri humora, upravo kod jezera….slatke su dileme hoće li se uloviti riba ili neki drugi gušti kao podloga za humor…?

OGLASI

Loading