Select Page

SSŠ Posušje: opremljen kabinet za kuhare

SSŠ Posušje: opremljen kabinet za kuhare

U Srednjoj strukovnoj školi Posušje ovaj tjedan je otvoren novi kabinet, kabinet za kuharstvo koji će učenicima koji se obrazuju za kuhare omogućiti praksu unutar same škole.

„Kabinet je dobro opremljen, a pružit će našim učenicima kuharima mogućnost da unutar škole osjete pravi rad, uz stalno nadgledanje profesora. Učenici će moći samostalno odrađivati zadatke. Kabinet će zasigurno pripomoći u unapređenju odgojno-obrazovnog programa za zanimanje kuhar i pružit će mogućnost učenicima da steknu potrebne vještine, znanje i navike“, priopćeno je Srednje strukovne škole.

U dogovoru s lokalnim restoranima učenicima koji se obrazuju za kuhare i konobare je omogućena praksa. Međutim, zbog velikih vlastitih obveza ugostitelji ne mogu dovoljno posvetiti pažnje učenicima na praksi, a za kvalitetan kadar je svakako potrebno puno više prakse. Stoga kabinet u prostorijama škole se nametnuo kao dobro rješenje za ovaj problem.

Iz Srednje strukovne škole napominju da realizacija ovog projekta nikako ne bi bila moguća bez suradnika i donatora, a to su tvrtka Meggle d.o.o., koja je opremila kompletnu kuhinju i cijeli ambijent bivše učionice učinila izvrsnim kabinetom kuharstva; tvrtki Markota d.o.o. na odličnim Končar uređajima; Supermarketu Divna i Prodajnom centru Oli na svim potrebnim elementima koji su glavni za rad učenika kuhara.

„Zahvaljujući našim sponzorima tvrtki Meggle d.o.o. i Općini Posušje kabinet kuharstva u četvrtak 30. ožujka prilikom samog svečanog otvorenja, poslužio je svrsi, pa su naši vrijedni učenici kuhari i njihovi mentori svojim delicijama počastili sve naše goste, koji su bili i dio manifestacije “Dani hrvatskog jezika”“, kazali su u Srednjoj strukovnoj školi Posušje. Posebna zahvala ide učenicima kuharima i učenicima konobarima te njihovim mentorima Slavki Lucoviću i Frani Grbeši na svom uloženom trudu koji je obogatio predobru trpezu.

U Srednjoj strukovnoj školi Posušje se intezivno radi na projektima kojima se želi mijenjati i otvarati nove mogućnosti. Ravnatelj i djelatnici intezivno rade na realizaciji, a uspostavljanje dobre suradnje s lokalnom zajednicom i šire, omogućuje i dobre rezultate tih projekata.

Srednja strukovna škola Posušje/posusje.net

OGLASI

Loading