Select Page

Starica (103) pobijedila koronu za samo šest dana: ‘Šalila se na odlasku’

Starica (103) pobijedila koronu za samo šest dana: ‘Šalila se na odlasku’

Najstarija pacijentica koja se uspješno oporavila od koronavirusa otpuštena je zdrava kući nakon samo šest dana provedenih u bolnici. Zhang Guangfen ima 103 godine i nalazi se u svjetskom epicentru epidemije, kineskom gradu Wuhanu.

Inače, stariji ljudi i kronično oboljeli pacijenti smatraju se posebno rizičnim skupinama. Starica se uspjela brzo oporaviti, kažu liječnici, zahvaljujući činjenici da nije imala drugih zdravstvenih tegoba. No, u Wuhanu je zabilježen i slučaj stogodišnjaka koji se uspio izboriti s koronavirusom iako boluje od Alzheimerove bolesti, visokog krvnog tlaka te ima problema sa srcem. Za njegovo izliječenje zaslužni su vojni liječnici, prenosi Independent.

Šefica bolničkog odjela na kojem je starica boravila kazala je da je gospođa iz bolnice otišla s osmijehom na licu, a čak se i našalila na račun svojih godina. Dodala je i da starica normalne jede, pije i općenito se osjeća dobro, piše Chutian Metropolis Daily.

Podsjetimo, od siječnja je cijeli Wuhan, grad s 11 milijuna stanovnika stavljen u karantenu. Ukupno je u Kini zaraženo više od 80.000 ljudi, a umrlo ih je više od 3000. I dok širom svijeta koronavirus tek uzima svoj zamah, u Kini se situacija polako smiruje pa su tako u posljednja 24 sata zabilježena samo 24 nova slučaja.

OGLASI

Loading