Select Page

Stiže zahlađenje i planinski snijeg

Stiže zahlađenje i planinski snijeg

Prvi ovosezonski snijeg na planinama osvanuo je na prvo jesensko jutro 23.09., nakon čega su uslijedila sunčana razdoblja sa relativno visokim temperaturama. Narednih dana meteorolozi najavljuju dosta niske temperature sa kišom u nizinama, i snijegom u planinskim predjelima.

Kako piše crometeo.hr radi se o cikloni Anotonela sa frontalnim sustavom koja će vjerojatno i trajno otpuhati bablje ljeto s našega područja. U srijedu već od jutra očekuje se posvuda jača promjena vremena. Oblaci, jaka kiša, mjestimični pljuskovi s grmljavinom, zahlađenje i jak vjetar sjevernih smjerova. Moguća je obilna kiša, osobito u noći i prijepodne. Poslijepodne će kiša u većem dijelu unutrašnjosti oslabjeti i prestati. U najvišem gorju može pasti i malo snijega. U četvrtak i petak nema potpune stabilizacije ni više takve topline kakva je bila u prvoj polovici listopada.

Za vikend bi moglo biti suho, ali nije sigurno koliko će i hoće li uopće biti sunca. U slučaju vedrih noći imat ćemo vrlo hladna jutra pa je moguć i mraz na što posebno upozoravamo poljoprivrednike i uzgajivače cvijeća za blagdan Svih svetih.

Pripremite jakne i toplu odjeću, a počima i sezona grijanja.

blidinje.net

OGLASI

Loading