Select Page

Stjepan Marić izabran za predsjednika ŽO Mladeži HDZ BiH ŽZH

Stjepan Marić izabran za predsjednika ŽO Mladeži HDZ BiH ŽZH

U Ljubuškom je u ponedjeljak 9. veljače 2015. godine održana Izborna skupština Županijske organizacije Mladeži HDZ BiH Županije Zapadnohercegovačke na kojoj su izabrani novi županijski i nadzorni odbor, kao i Predsjedništvo ŽO Mladeži HDZ BiH ŽZH.

Izbornoj skupštini nazočili su i predsjednik Mladeži HDZ BiH Vedran Kožul, član Predsjedništva Mladeži HDZ BiH Franjo Marušić, predsjednik ŽO HDZ BiH ŽZH Predrag Kožul i tajnik ŽO HDZ BiH ŽZH Ante Boras.

Predrag Kožul, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH ŽZH, istaknuo je veliki doprinos Mladeži HDZ BiH apsolutnoj pobjedi koalicije HNS BiH predvođene HDZ BiH na Općim izborima 2014. godine. „Mladež HDZ BiH odlično radi u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koja je prema organiziranosti stranke i izbornom rezultatu prava utvrda HDZ BiH“, zaključio je Kožul.

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Vedran Kožul u svom je govoru poručio kako je Mladež HDZ BiH, kako na području Županije Zapadnohercegovačke tako i u čitavoj Bosni i Hercegovini, najorganiziranija politička organizacija mladih koja prepoznaje potrebe i probleme mladih ljudi, što potvrđuju aktivnosti Mladeži te Programska deklaracija i opredjeljenja za koja se Mladež HDZ BiH zalaže.

skupstina-mladez1-0210

Dosadašnji predsjednik Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽZH Ivan Landeka u izvješću o radu govorio je aktivnostima koje je županijski odbor organizirao u proteklom sazivu. Istaknuo je vrlo dobru suradnju s vodstvom HDZ BiH u Županiji Zapadnohercegovačkoj, kao i činjenicu da članovi Mladeži iz ove županije obnašaju istaknute pozicije u vlasti i u najvišim tijelima HDZ BiH.

Kod izbora za županijski odbor poštovana je volja općinskih organizacija. U Županijski odbor Mladeži HDZ BiH ŽZH izabrani su:

– Široki Brijeg: Vedran Kožul, Ivan Damjanović, Stjepan Marić, Franjo Marušić, Dijana Sesar.
– Grude: Viktor Vukoja, Tomislav Paradžik, Martina Ćorluka, Frano Pandžić.
– Posušje: Mate Kovač, Ljubica Marić, Stipe Bešlić, Filipa Lončar.
– Ljubuški: Marin Kraljević, Viktor Grbavac, Marija Kikaš, Grgo Petrović, Ivan Landeka.

Po dužnosti, članovi županijskog odbora su i četiri predsjednika općinskih odbora: Toni Galić (Široki Brijeg), Josip Šimunović (Grude), Ante Begić (Posušje) i Vedran Markotić (Ljubuški).

skupstina-mladez0210

Za predsjednika Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽZH jednoglasno je izabran magistar politologije Stjepan Marić iz Širokog Brijega. Marić je i uspješni polaznik Političke akademije HDZ BiH te dugogodišnji istaknuti član Mladeži HDZ BiH. Za potpredsjednike su izabrani Viktor Vukoja (Grude), Stipe Bešlić (Posušje) i Ivan Landeka (Ljubuški). Novi tajnik je Franjo Marušić iz Širokog Brijega, dok je za rizničara izabrana Filipa Lončar iz Posušja.

Novoizabrani predsjednik Stjepan Marić zahvalio se izaslanicima na ukazanom povjerenju te je poručio kako je uvjeren da će i novi saziv županijskog odbora nastaviti kvalitetno raditi na korist svih mladih ljudi i zajednice u kojoj živimo.

abcportal.info

OGLASI

Loading