Select Page

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE POSUŠJE: Informacija o stanju na području općine Posušje uslijed proglašene prirodne nepogode prouzrokovane neposrednom opasnošću od korona virusa (COVID 19) na dan 26.03.2020. godine

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE POSUŠJE: Informacija o stanju na području općine Posušje uslijed proglašene prirodne nepogode prouzrokovane neposrednom opasnošću od korona virusa (COVID 19) na dan 26.03.2020. godine

Na području općine Posušje u samoizolaciji se nalazi ukupno 217 osoba, a policijski službenici PU Posušje uredno obilaze sve osobe kojima su uručena Rješenja o samoizolaciji. Obilaskom je utvrđeno da je osoba M.G.(31) sa šireg područja općine Posušje, prekršila odredbe Rješenja o samoizolaciji. Prekršaj je dokumentiran te je o istome obaviještena Federalna uprava za inspekcijske poslove koja je izdala Rješenje o samoizolaciji i koja će poduzeti zakonom propisane mjere protiv navedenog prekršitelja.

Naredbom Federalnog stožera civilne zaštite broj: 12-40-6-148-11/20 od 17.03.2020. privremeno je obustavljeno pružanje usluga u ugostiteljskim objektima svih kategorija, a iz ove Naredbe izuzete su usluge proizvodnje i dostave hrane. Terenskim obilaskom inspekcijska služba Općine Posušje utvrdila je kako se određeni broj pružatelja usluga proizvodnje i dostave hrane ne pridržava uputa o nošenju zaštitnih maski i rukavica. Na ovaj način neodgovorni pojedinci predstavljaju potencijalnu zarazu za sve korisnike svojih usluga te izlažu opasnosti sebe i svoje djelatnike. Napominjemo još jednom, kako smo svi u ovim trenutcima dužni maksimalno pripaziti na vlastito zdravlje kao i zdravlje svih s kojima dolazimo u kontakt. Iz ovih razloga inspekcijske službe Općine Posušje vršiti će pojačan nadzor nad poštivanjem zaštitnih mjera, a ovim putem apeliramo na sve vas koji koristite usluge dostave hrane na pojačan oprez te da upozorite one koji se ovih mjera ne budu pridržavali jer vas i sebe izlažu opasnosti.

Apeliramo na sve žitelje općine Posušje da u nabavku odlaze pojedinačno, a ne obiteljski kako bi se poštivale mjere o propisanome razmaku između osoba, ali i kako bi se smanjio bespotreban odlazak na mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi.

JP „Vodovod“ uz pomoć vatrogasne postrojbe Posušje nastavlja sa svakodnevnom dezinfekcijom javnih površina.

Intenzivno se radi na pripremi Gradske športske dvorane kao mjesta potencijalne karantene za slučaj pojave većeg broja oboljelih od CORONA virusa na području općine Posušje.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading