Select Page

Zabrinutost zbog najavljenoga uplovljavanja turskih vojnih brodova u Neum

Zabrinutost zbog najavljenoga uplovljavanja turskih vojnih brodova u Neum

Fotografija vijestiGlavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora BiH na sjednici u Mostaru zadužilo je Odjel za prostorno uređenje da pripremi zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o prostornom uređenju i korištenju zemljišta na razini FBiH, Zakona o izmjenama i dopunama tog zakona kao i ostalih propisa donesenih na temlju osnovnog zakona.

Kako je priopćeno danas iz HNS-a BiH, Glavno vijeće predložilo je usuglašavanje zakonskih propisa iz zajedničke nadležnosti Federacije BiH i županija te unificiranje propisa iz oblasti prostornoga planiranja i izrade prostornih planova županija kroz izvršnu i zakonodavnu vlast u županijama s hrvatskom većinskim stanovništvom.

Glavno vijeće HNS-a dijeli zabrinutost općinskih vlasti i građana Neuma zbog najavljenoga uplovljavanja turskih vojnih brodova u luku koja nije predviđena niti primjerena za takve brodove pogotovo ako se to događa u srcu turističke sezone. Glavno vijeće HNS zadužilo je ministre koji su predstavnici stranaka HNS-a u Vijeću ministara da zatraže odgovor od institucija BiH tko je i na temelju kojih akata dao odobrenje za opetovano uplovljavanje vojnih brodova u neumski akvatorij u turističkoj sezoni.

Glavno vijeće je donijelo odluku o pokretanju glasnika Glavnog vijeća HNS, te je odredilo i uređivački odbor, stoji u priopćenju.

OGLASI

Loading