Select Page

Strukovnjaci obilježili Dan zdravlja

Strukovnjaci obilježili Dan zdravlja

Učenici,1.m odjela Srednje strukovne škole Posušje, zanimanja medicinska sestra/medicinski tehničar, 7. travnja 2017. godine, u okviru Svjetskog dana zdravlja su svojim aktivnostima obilježili ovaj dan.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana zdravlja je da se kroz aktivnosti naših učenika podiže svijest građana o tome što svaki pojedinac i društvo u cijelini mogu učiniti za svoje zdravlje.

Učenici su izradili prigodne letke, a sadržaj su uredili uz pomoć Ivana Bešlića, dr.med.

Letke su dijelili ulicama našeg Posušja, u prostorijama Općine Posušje, Doma zdravlja te u zbornici naše škole, gdje su naši profesori poslušali prigodnu prezentaciju, koju su pripremili učenici 1.m te su imali priliku izmjeriti tlak, a to im je omogućila Dinka Soldo, viša medicinska sestra koja je cijelo vrijeme bila podrška učenicima.

Učenici su našim profesorima, uz prigodne letke, podijelili i jabuke kojim su htjeli ukazati na pridržavanje pravilne prehrane u korist zdravlja.

Svake je godine Svjetski dan zdravlja posvećen određenoj zdravstvenoj temi, a ove godine je u pitanju “Depresija: razgovarajmo”.

Depresija može pogoditi svakoga, to nije znak slabosti. Depresija je izlječiva: razgovorom s psihoterapeutom, uzimanjem antidepresivnih lijekova ili kombinacijom navedenog.

Učenici su nam svojom gestom poručili kako im je današnja misija ukazati na to da se uzajamno podupiremo i pazimo, ali prije svega da pođemo od samih sebe i povedemo računa o svom zdravlju i uvijek da poduzimamo sve što treba.

Učenici se zahvaljuju Nastavničkom vijeću Srednje strukovne škole Posušje i ravnatelju Mariu Knezoviću, Nastavničkom vijeću Gimnazije fra Grge Martića i ravnatelju Anti Jukiću, predsjedniku Općinskog vijeća Ivanu Lončaru i djelatnicima Općine Posušje i Doma zdravlja Posušje na podršci učenicima u ovoj njihovoj aktivnosti.

Srednja strukovna škola

OGLASI

Loading