Select Page

Mostar: Veliki prosvjed protiv izbora Komšića, studenti ne žele preglasavanje Hrvata

Mostar: Veliki prosvjed protiv izbora Komšića, studenti ne žele preglasavanje Hrvata

Neformalna organizacija “Hrvatska mladost” organizira prosvjednu šetnju u Mostaru. U mirnoj i dostojnoj povorci iskazat će se sućut demokraciji u BIH.

Prosvjedna šetnja održati će se večeras (četvrtak) s početkom u 18 sati u Mostaru. Šetnja će krenuti od Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru odakle će krenuti prema Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH koji se nalazi kraj šetališta na Rondou.

Cilj ove prosvjedne šetnje je iskazivanje nezadovoljstva zbog izbora Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, od strane Bošnjaka.

Prosvjedna šetnja nosi simboličan naziv “R.I.P. Democracy BiH”, gdje se jasno želi istaknuti negativno mišljenje hrvatskih birača o svim političkim procesima u BiH, koji nemaju u sebi gotovo ništa od “demokratskoga”

Organizatori pozivaju Hrvate na dolazak i paljenje svijeća kako bi dostojanstvenim postupkom pokazali što misle o ovakvom načinu izbora hrvatskog člana Predsjedništva BIH.

Neka plamen svijeća koje budu gorjele pokažu da demokracija u BiH ne postoji, ali neka još snažnije pokaže kako smo još tu i kako nećemo mirno prihvatiti rušenje političke volje hrvatskog naroda. Ovo nije samo poziv, ovo je naša dužnost, poručili su organizatori.

OGLASI

Loading