Select Page

Super gastro priča u Marića Gaj kod Gruda dovela gastro ekipe od Konavala do Belog Manastira

Super gastro priča u Marića Gaj kod Gruda dovela gastro ekipe od Konavala do Belog Manastira

Jedno od najljepših imanja u Hercegovini je svakako Marića Gaj u Ružićima pokraj Gruda. Imanje je pretvoreno u pravi turistički biser ovog kraja Hercegovine i sve više je odredište mnogim turistima iz regije ali i inozemstva.

Kamene kuće, vinski podrumi, starinske sobe uz odličnu gastro ponudu glavni su aduti ovog super lijepog izdanja. Ovu subotu je na imanju Agroturizma Marića Gaj po peti put zaredom održana jedinstvena gastro manifestacija po već poznatim i tradicionalnim nazivom ‘Raštikijada 2016’. Kao i svaki put do sada ekipa ABCportala je posjetila ovu gastro manifestaciju. Može se reći da su i na ovogodišnju Raštikijadu stigle ekipe od Konavala do Belog Manastira. Doduše, gosti iz Baranje su za sve posjetitelje kuhali grah, fiš paprikaš a neizostavno tu je bilo i ‘roštiljanje’ soma.

rastikijada-marica-gaj-10291316

-Manifestacija je spoj natjecanja u pripremi jela od raštike i prezentacije kulture života u Hercegovini, a cilj je da se raštika nakon godina zaborava i zapostavljanja vrati na jelovnike restorana i obiteljske stolove. Raštika je biljka koja je odgojila generacije Hercegovaca, i najbolja je u vrijeme kada organiziramo Raštikijadu, čime na neki način obilježavamo kraj turističke sezone. Jedinstvena je i nitko drugo joj prije nas nije pokušao posvetiti pozornost- kazali su nam organizatori.

rastikijada-marica-gaj-10291416

Uz domaće natjecatelje iz Hercegovine, Raštikijada ima simpatizera i u susjednoj Dalmaciji ali i Slavoniji pa su se i ove godine pridružilo nekoliko ekipa iz Slavonije i Dalmacije. – Ove ekipe ostavljaju najbolji dojam. Jako su opušteni i veseli, a posebno cijene našu i prikazuju svoju tradiciju, ističu organizatori.

rastikijada-marica-gaj-1029616

Ova zanimljiva manifestacija svake godine privuče veliki broj posjetitelja, ljubitelja ovoga jela, kao i bogatog kulturnog programa, a primijeti se i sve više stranih gostiju koji u vremenu ovog događaja posjete Agroturizam Marića Gaj.

rastikijada-marica-gaj-1029116

Osim natjecatelja koji su spremali i kuhali raštiku, ostali posjetitelji mogli su uživati u ugodnom prirodnom ambijentu kao i razgledavati imanje Marića gaj uz mnoštvo popratnih sadržaja kao što je kušanje slasnih delicija i odličnih vina. Valja napomenuti da su i poznati dvojac iz RTL-ove emisije ‘Ljubav je na selu’ Dražen i Stanko također bili kuhari raštike na ovoj Raštikijadi. Nakon proglašenja pobjednika nastavljen je zabavni program uz tamburaše. (o pobjednicima kasnije)

ABC portal/Foto: Ivan Ramić

OGLASI

Loading