Select Page

Susret zborova na Humcu u crkvi sv. Ante

Susret zborova na Humcu u crkvi sv. Ante

U nedjelju je, 19. studenoga 2017. godine na Humcu, u crkvi svetoga Ante održan još jedan Susret crkvenih zborova iz cijele Hercegovine. Kao i svake godine, tako i ove Veliki je župni zbor fra Grga Martić iz Posušja nastupio i na ovom Susretu. Svečanost je započela svetom misom u 18 sati, a poslije svete mise u 19 i 30 sati počeo je službeni dio, Susret hercegovačkih crkvenih zborova.

Posuški se Zbor predstavio pjesmom Salve Regina Coelitum. Pjesma je četveroglasna, a članovi su se Zbora od devetoga mjeseca na probama pripremali za ovaj susret. Nije slučajno ni to da smo opet uzveličali našu zaštitnicu Blaženu Djevicu Mariju, koju je izabrala voditeljica zbora s. Marina Ivanković.

Neslužbeni je dio uvijek opušteniji. Nakon Susreta druženje smo nastavili u svadbenom salonu Ohio u Ljubuškom. Veseli, nasmijani i nadahnuti pjesmom, uz dobru večeru i harmoniku, pjevalo se sve do pola noći. Još jedanput smo na svečan način proslavili zaštitnicu glazbenika i pjesnika svetu Ceciliju, zaštitnicu župe Posušje našu Gospu, a sve pjesme su hvala i slava dragome Bogu. Sveti Augustin je davno rekao: “Tko pjeva, dvostruko moli.” S tim se mislima opet susrećemo na probama, a pripreme od sljedeće probe počinju za Božić. Hvala posuškom župniku Mladenu Vukšiću na svesrdnoj podršci Zboru. Do nekog drugog puta šaljemo blagoslove uz pjesmu.

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading