Select Page

Svečano otvoren prvi Advent u Mostaru

Svečano otvoren prvi Advent u Mostaru

Građani Mostara su dugo čekali i napokon dočekali. Prvi Advent u Mostaru je otvorio svoja vrata i u narednih mjesec i pol dana će vratiti blagdanski ugođaj i atmosferu koja je Mostarcima godinama nedostajala..

Mostarske mažoretkinje i Mostarske kiše su svojim izvedbama uvele posjetitelje u otvaranje manifestacije, a Prvi Advent u Mostaru je svečano otvorio mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić.

otvaranje-1

Uslijedio je nastup mostarskih umjetnika Karla Milićevića i Ive Jurića.

Veliki broj građana nazoči svečanom otvaranju dugoočekivanog božićnog sajma a brojni od njih , posebice oni najmlađi s nestrpljenjem su očekivali ovakvo nešto u našem gradu. Najhrabriji među njima su se odmah okušali i u klizanju.

coca-cola

Svečanom otvaranju prethodila je vesela povorka kroz grad, u kojoj su sudjelovali mažoretkinje, puhački orkestar, kočija s Djeda Božićnjakom i konjima, konjanici i vilenjaci praćeni brojnim građanima, koji su unatoč hladnoći i buri, došli ispratiti ovu veselu povorku

U 42 dana trajanja Adventa, predstavit će se 60 izlagača, a na dvije bine bit će organizirano preko 200 događanja.

advent-13

Svaki dan od devet ujutro, kada se otvaraju vrata Adventa u Mostaru, pa sve do ponoći, bit će aktivno i zabavno na binama i ulicama Adventa, a svima je ulaz besplatan.

Djed Božićnjak će na saonicama zajedno sa svojim vilenjacima svakodnevno posjećivati Advent u Mostaru.

advent-12

Advent će sigurno postati i okupljalište obožavatelja božićnih delikatesa, tradicionalnih delicija, ali i vrhunskih specijaliteta iz cijeloga svijeta.

U adventskim kućicama može se pronaći razna gastronomska ponudu, od kobasica, kuhanog vina, raznih delicija kako slanih tako i slatkih”, ali mogu se kupiti i razne rukotvorine, jelke, božićni nakit, zimske kapice, šalovi…

prvi.tv

OGLASI

Loading