Select Page

Svečano u Posušju: Mladomisnik fra Ivan Crnogorac proslavio Svetu Misu

Svečano u Posušju: Mladomisnik fra Ivan Crnogorac proslavio Svetu Misu

Mladomisnik fra Ivan Crnogorac proslavio je Svetu Misu pod geslom: “I on je bio s Isusom Nazarećaninom.”

Ova svečanost bila je posebna jer u njegovoj obitelji ima još jedan svećenik, fra Tomislav, koji je danas održao propovijed. Fra Tomislav je zamolio okupljeni narod da moli za svećeničke pozive te je svom bratu poručio da uvijek zahvaljuje Bogu jer nema ničega ljepšeg od svećeničkog poziva. Postavio je i pitanje prisutnima: “Kad bi vas netko pitao što vam je najljepše na ovom svijetu, što biste odgovorili?” Istaknuo je da pravi odgovor leži u tome da je misao na Boga najljepša stvar na ovom svijetu.

Na kraju svečanog slavlja, mladomisnik je iskazao zahvalnost svima koji su mu pomogli na njegovom životnom putu i pozivu. Posebno se zahvalio roditeljima, Ivici i Biljani, što su ga već u 15. godini podržali i pustili u sjemenište. Također, srdačno je zahvalio svom bratu Tomislavu koji je cijelo vrijeme bio njegov životni uzor te mu pružao podršku u svim dilemama i teškoćama.

Na svečanom slavlju prisustvovao je veliki broj vjernika iz Posušja, što je dodatno obogatilo ovaj poseban trenutak. Svi prisutni su se zajednički radovali i molili za blagoslov mladog svećenika fra Ivana Crnogorca te su podržali njegov poziv da slijedi Isusa Nazarećanina i širi Njegovu ljubav među ljudima.

Posusje.info

OGLASI

Loading