Select Page

Svečanom akademijom u Mostaru obilježena 25. obljetnica osnutka HZ HB

Svečanom akademijom u Mostaru obilježena 25. obljetnica osnutka HZ HB

Da HZHB tada nije osnovana, teško da bi mi danas govorili o ovome svemu i možda bi i nama netko palio svijeće. Mi smo ponosni na HZHB i HRHB”, naglasio je Čović.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović rekao je da je krajnje vrijeme da se riješe unutara pitanja u BiH.

“Uvjeren sam da su mnogi razgovori već otvoreni i da je krajnje vrijeme da neke od njih, zbog potrebe euroatlantskih integracija i unutarnje stabilnosti, zajedno riješimo”, rekao je Čović novinarima.

Čović, koji je i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, položio je u Mostaru s izaslanstvom HNS-a vijence na spomenik poginulim pripadnicima HVO-a i nazočio svečanoj akademiji povodom 25 godina od osnivanja Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, javlja Srna.

U Mostaru je u organizaciji HNS-a priređen i veliki vatromet s brda Hum, a grad je okićen hrvatskim zastavama.

Na pitanje ima li u svemu tome neke posebne simbolike, Čović je naveo da su godišnjice Herceg-Bosne bile obilježavane i ranije, ali da ove godine treba uzeti u obzir da je riječ o dvadesetpetogodišnjici.

“Što god danas kažete u BiH, a posebno ako to kaže predstavnik hrvatskog naroda, onda se uvijek pitaju `Što to sad znači?`. To znači da želimo svoju BiH po mjeri hrvatskog čovjeka i da ćemo biti ravnopravni i graditi bolji život sa svojim susjedima Bošnjacima i Srbima. Sve drugo je pokušaj skretanja s prave teme”, dodao je Čović.

On kaže da Hrvata ne bi bilo da nije bilo Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Hrvatske Republike Herceg-Bosne.

“Da HZHB tada nije osnovana, teško da bi mi danas govorili o ovome svemu i možda bi i nama netko palio svijeće. Mi smo ponosni na HZHB i HRHB”, naglasio je Čović.

HMS/ Foto Večernji.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading