Select Page

Svjetski dan štednje obilježavaju i učenici OŠ Ivana Mažuranića

Svjetski dan štednje obilježavaju i učenici OŠ Ivana Mažuranića

Svjetski dan štednje obilježava se svake godine 31. listopada Ovo je dan na koji se prisjećamo davnog 31. listopada 1924.g. kada su se u Milanu sastali predstavnici svjetskih štednih institucija, u nadi da će pronaći izlaz iz krize koja je nastala kao posljedica prvog svjetskog rata.
Na tom skupu 1924.g. istaknuta je važnost štednje za razvoj čovječanstva i važnost borbe protiv svakog oblika rasipništva.

O štednji, odnosno upoznavanju djece sa štednjom vode računa i učiteljice. Tako su naime, učenici i nastavnice 4. d i 4. e odjela posuške OŠ Ivana Mažuranića posjetili Raiffeisen banku u svom gradu u povodu Svjetskog dana štednje.

Djelatnica poslovnice u Posušju Draženka Jukić, nakon što je djecu obradovala prigodnim darovima, upoznala je osnovce o značaju i vrijednostima štednje. Učiteljice ovih odjela su kazale kako je jako važno da osim teorije, djeca svakodnevno dobivaju i nekakvu vrstu prakse, jer oni najbolje uče na primjerima, kako od učitelja tako prije svega od svojih roditelja

Štednja znači čuvanje vašega novca, istaknuto je na ovom skupu, da bi ga kasnije potrošili za nešto što vam je potrebno. Svi trebaju štedjeti kako bi imali za životne potrebe. Vesela djeca su s puno radosti obećala da će štedjeti i čuvati novce kako bi imali za najbitnije u svom djetinjstvu i kasnije u životu.

Posušje.net/ Pero Crnogorac

OGLASI

Loading