Select Page

Uprava civilne zaštite ŽZH i GSS ŽZH potpisali ugovor o međusobnim pravima i obvezama

Uprava civilne zaštite ŽZH i GSS ŽZH potpisali ugovor o međusobnim pravima i obvezama

U sjedištu Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u Grudama je potpisan Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Gorskih službi spašavanja (GSS) u ŽZH u kojima je formirana zajednička služba za spašavanje iz ruševina.

Sukladno članku 18. Uredbe o organiziranju službi zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj Ugovor su potpisali dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke s jedne strane i Dragan Marušić pročelnik GSS-a Široki Brijeg, Milan Jukić pročelnik HGSS-a Stanice Posušje, Miro Bilić pročelnik GSS-a Grude i Milenko Dropuljić pročelnik GSS-a Ljubuški s druge strane.

Ugovorom su utvrđena međusobna prava i obveze Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Gorskih službi spašavanja Široki Brijeg, Posušje, Grude i Ljubuški u kojima je formirana zajednička služba za spašavanje iz ruševina s ukupno 12 članova.

Utvrđeni su i zadaci zajedničke službe za spašavanje iz ruševina formirane u GSS-u Široki Brijeg, HGSS-u Stanica Posušje, GSS-u Grude i GSS-u Ljubuški u području zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, odnosno spašavanja iz ruševina, kao i način djelovanja službe kada ravnatelj Uprave i Županijski stožer civilne zaštite donesu odluku ili zapovijed o njenom angažiranju na zadacima zaštite i spašavanja na području Županije Zapadnohercegovačke.

Za voditelja službe imenovan je Milan Jukić.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke do sada je potpisala Ugovore o međusobnim pravima i obvezama s Gorskim službama spašavanja Posušje, Široki Brijeg, Grude i Ljubuški u kojima su formirane službe za spašavanje s visina i drugih nepristupačnih mjesta, Crvenim križem Županije Zapadnohercegovačke u kojem je formirana služba za zbrinjavanje ugroženog i nastradalog stanovništva i prvu medicinsku pomoć, dobrovoljnim vatrogasnim društvima u ŽZH u kojima je formirana zajednička služba za zaštitu od požara i Zajednicom radioamatera Herceg-Bosne u kojoj je formirana služba radioamatera.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading