Select Page

Treća nedjelja došašća

Treća nedjelja došašća

Treća nedjelja došašća je u katoličkoj liturgiji u znaku radosti. Naziva se Gaudete („Radujte se“) po ulaznoj pjesmi današnje liturgije koja glasi: „Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: radujte se! Gospodin je blizu!“ (Fil 4, 4.5).

Treća je nedjelja došašća. Palimo svijeću na adventskom vijencu, neka njezino svjetlo bude znak rasplamsale čežnje u nama. Radujmo se! Čežnja se naša ispunja! Bog sam hita da nas spasi!

Gdje je pustinja suha, On natapa zemlju. On obnavlja razrušeno kad nam nade nestaje. Ta mojem Bogu ništa nije izgubljeno! Bog ostaje vjeran dovijeka, nikad nas ne napušta. Sve izvodi na dobro i čisti što nije od Njega. Naše korake upravlja putem mira.

Vjerujemo li da nam Bog može dati novo srce? U Njemu nam je život i sva radost! Radujmo se!

Budimo strpljivi s drugima i sa samima sobom, kao što je i naš Gospodin strpljiv. Neka nam na zemaljskom putu proroci budu pred očima kao uzori vjere i strpljenja, koji su govorili u ime Gospodnje.

Ne ću se bojati, pustit ću Isusa u svoje preplašeno srce. On će svaku suzu s lica mog otrti, pit ću s izvora vode žive! Vjerujem li da nas tako silno ljubi naš Gospodin?

Radujem se susretu s Njim. To će biti pravi susret. Njemu ništa nije nemoguće! On dolazi oživjeti moj duh, dolazi me obnoviti i spasiti. Moje će srce gorjeti u iščekivanju Tebe, Isuse. Zalijevat ću zemlju svojeg bića Tvojom riječju. Otvorit ću širom svoje srce, pripravit ću Ti put. Dođi, Gospodine Isuse, i nemoj kasniti!

OGLASI

Loading