Select Page

TRENUTAK ZA VJEČNOST Sara Kolak pred prepunim Olimpijskim stadionom primila svoje zlato

TRENUTAK ZA VJEČNOST Sara Kolak pred prepunim Olimpijskim stadionom primila svoje zlato

 

SARA KOLAK nije mogla dočekati da oko vrata stavi zlatnu olimpijsku medalju koju je sinoć senzacionalno osvojila u finalu bacanja koplja u Rio de Janeiru. 21-godišnja Ludbrežanka cupkala je s noge na nogu pokraj postolja, a kada je konačno odradila vježbu koju je forsirao njezin trener Alen Hajnšek, oči su se zacaklile. Trener je Saru učio stupanju na postolje i učinio je to jako dobro.

“Da, da puno mi je pomoglo. Hvala treneru, hvala svim divnim ljudima, mojom obitelji, Ludbregu, Rijeci, Celju i cijeloj Hrvatskoj”, kazala nam je nakon dodjele.

“Nisam se mogla gledati na velikom ekranu, ali sve ostalo bilo je super. Sretna sam i ponosna. No, sada moram odspavati. Sinoć je mobitel zvonio cijelu noć, spavala sam dva sata”, pod adrenalinom je govorila cura koja je preko noći osvojila svjetske naslovnice.

“Jedva čekam zagrliti roditelje, mislim da će tek tada nastati eurpcija”

Sara u subotu stiže kući, sprema se fešta u Ludbregu

Kolak je osvojila olimpijsko zlato, peto za Hrvatsku na Igrama u Riju, nakon što je u finalu bacanja koplja drugi put u dva dana popravila osobni i hrvatski rekord koji sada iznosi 66.18 metara.

Sara je u prvoj seriji bacila 60,89 metara što je bilo dovoljno za sedmo mjesto. U drugoj seriji bacila je preko 62,95 metra i skočila na peto mjesto. Sjajan rezultat hrvatske atletičarke nastavio se i u trećoj seriji gdje je bacila još pet centimetara dalje i izborila nastup u sljedeće tri serije u koje prolazi osam najboljih. U četvrtoj seriji Sara je drugi put u Riju srušila hrvatski rekord i sa 66,18 je preuzela vodstvo! U petoj i šestoj seriji konkurentice joj nisu došle blizu i 21-godišnja Hrvatica ostvarila je senzacionalni uspjeh.

Tim je hicem za metar i 26 centimetara nadmašila do tada vodeću Južnoafrikanku Sunette Viljoen koja se više nije uspjela približiti senzacionalnoj Ludbrežanki.

Svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova, koja je mogla postati prva atletičarka s tri uzastopna olimpijska zlata u istoj disciplini, morala se na kraju zadovoljiti brončanim odličjem.

Sara u subotu kreće prema Hrvatskoj, a 22. kolovoza sprema se velika fešta u njenom Ludbregu

OGLASI

Loading