Select Page

TURISTIČKI SAJAM: U Londonu veliko zanimanje za Hercegovinu

TURISTIČKI SAJAM: U Londonu veliko zanimanje za Hercegovinu

Uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA) hercegovačka turistička ponuda izuzetno je popraćena na najprestižnijem svjetskom turističkom sajmu Word Trade Market London 2014.

Turistički sadržaji Hercegovine

Brojne hercegovačke turističke sadržaje, kao i neke do sad neviđene novitete, predstavila je Udruga Turistički klaster Hercegovina. Predstavnici turističkih zajednica triju županjja, HBŽ, ZHŽ, HNŽ, Turističke organizacije Trebinje, Zračne luke Mostar i Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu (REDAH).

Na samitu održanom u utorak WTM i UNWTO okupili su ministre turizma i vodeće turističke stručnjake kako bi se istaknuli i postigli najbolji uvjeti za turističku promidžbu, industrijski razvoj i napredak. Na samitu ministara naglasak je stavljen na “Turizam i velika događanja: izgradnja trajne ostavštine”.

turizam london klaster 3

Turizam i mega-događaji su blisko povezani u današnjem globaliziranom društvu. Mnogi od sudionika mega događaja su upravo turisti, dok mega događaji imaju ogroman utjecaj u svim komponentama turističkog lanca vrijednosti. Osim neposrednih učinaka mega događaja u smislu investicija, razvoj infrastrukture, odnosno smještaja i prijevoza, urbanog razvoja i regeneracije, generacije zapošljavanja i brandiranja, postoji niz utjecaja koji bi trebali biti povezani s organizacijom mega-događaj.

Zanimljiv aktivni turizam

Kao posebna zanimljivost, pored postojećih, na sajmu su predstavljeni novi turistički proizvodi s namjerom privlačenja turista iz cijeloga svijeta kako bi obogatili svoj višednevni turistički boravak u Hercegovini.

turizam london klaster 2

Novi turistički projekti osmišljeni su i prezentirani na sajmu u Londonu kako bi privukli turiste različitih sklonosti, dobnih skupina i očekivanja. Između ostaloga, prezentirano je upoznavanje krševtog krajolika Hercegovine kroz višednevne aktivnosti. Visoke mistične planine sa stoljetnim borovim šumama, netaknutom prirodom i kontrastima kakvi se rijetko gdje mogu pronaći.

Posjetitelji sajma izrazili su najviše zanimanja za aktivni turizam. Hercegovina kao neotkriveni biser zapadnog Balkana, predstavljena je u sklopu sedmodnevne ponude otkrivanja. Program potpunog iskustva podrazumijeva višednevno gastronomsko istraživanje Hercegovine, za što se pokazao osobit interes, priopćeno je.

U srijedu je štand Udruge Turistički klaster Hercegovina posjetio je veleposlanik BiH u Velikoj Britaniji Mustafa Mujanović koji je pozdravio ovaj jedinstveni projekt.

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading