Select Page

U općini Posušje neumorno se radi i gradi

U općini Posušje neumorno se radi i gradi

Općina Posušje je jedna od onih jedinica lokalnih samouprava u kojoj se uvijek neumorno radi i gradi, posebno kada je u pitanju infrastruktura.

Tako je tijeku druga faza radova na rekonstrukciji Klesarske ulice, preko puta gradskog groblja „Martića križ“, gdje se trenutno radi na postavljanju rasvjete u ovom relativno novom naselju.

  • Iznos radova će zasigurno biti veći od dogovorenog, s obzirom na trenutačno stanje, povećanje cijena i inflaciju. Ne možemo sad odustati, ali i ne želimo, što je tu je, izgurat ćemo ovaj projekt do kraja na dobrobit žitelja naše općine, tvrdi načelnik Begić i dodaje kako u planu imaju i gradnju novog dječjeg igrališta i parka za kojeg su stvoreni svi preduvjeti donošenjem regulacijskog plana za ovo područje.

Kroz sljedećih desetak dana postavit će se instalacije za 16 novih rasvjetnih tijela, a sredstva za njih, ukupno 36.000 KM osigurali su Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH, Ministarstvo gospodarstva ŽZH, Javna ustanova „Urbikom“ Posušje, Općina Posušje te mještani Klesarske ulice.

Cilj je ovim projektom povećati sigurnost pješaka, posebno onih najmanjih, s obzirom kako je ova ulica naseljena brojnim mladim obiteljima, a svako novo ulaganje u općini podiže kvalitetu življenja te na taj način u njoj ostaju mlade obitelji.

OGLASI

Loading