Select Page

U Posušju održana radionica „Agropoduzetništvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj“

U Posušju održana radionica „Agropoduzetništvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj“

U Općini Posušje održana je radionica „Agropoduzetništvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ s ciljem boljeg pozicioniranja na tržištu, veće prepoznatljivosti i poboljšanja kvalitete turističke i agroturističke ponude poljoprivrednih gospodarstava i ostalih srodnih subjekata u ovoj branši. Na početku radionice nazočnima se obratio načelnik Ante Begić Načelnik. On se osvrnuo na važnost razvoja turizma kao i turističke infrastrukture te promocije proizvoda. Ovim putem uputio je i poziv USAID-u da u budućim projektima uključi mogućnost prijave infrastrukturnih projekata bez kojih se turizam ne može razvijati.

 U nastavku je uslijedio radni dio. Predavači i predstavljači su bili Pero Mandić (Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke), Velibor Trifkovići i Nataša Musa (USAID). Predstavljen je koncept digitalne tržnice kao platforme za spajanje proizvođača s tržištem i druge planirane aktivnosti u pravcu daljnjeg razvoja agropoduzetništva i ruralnog razvoja. Potom su kroz radionicu obrađene teme razvoja novih proizvoda, važnost marketinga, načini povezivanja i razvoja kanala distribucije, promocije proizvoda s fokusom na rješenja ostvariva s malim budžetom, razvoja promo materijala i uvezivanja i integracije s lancem vrijednosti u turizmu.

 Radionica je organizirana u suradnji i uz podršku USAID Turizam projekta koji je prepoznao prijedlog, ideju i posvećenost Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije da podrži poljoprivredna i druga gospodarstva u poboljšanju postojeće ponude i njene bolje integracije u turistički lanac vrijednosti.

OGLASI

Loading