Select Page

U Širokom Brijegu nagovještaj apsolutne pobjede HDZ BiH i stranaka HNS-a

U Širokom Brijegu nagovještaj apsolutne pobjede HDZ BiH i stranaka HNS-a

U organizaciji Općinskog odbora HDZ-a BiH Široki Brijeg u Gradskoj športskoj dvorani ‘Pecara’, nakon 20 predizbornih tribina po temeljnim ograncima, održan je Završni predizborni skup HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora.

hdz_1

Na veličanstvenom i do sada najposjećenijem skupu oko 3.000 simpatizera i članova HDZ-a BiH dalo je bezrezervnu podršku listi HNS-a. „Mi smo povezali sve što su baštinili dr. Franjo Tuđman i Gojko Šušak i slijedimo njihov put. Hrvatski narod je preponosan da bi odustao od ideje ovih velikana“, rekao je dr. Dragan Čović kandidat HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva. Čović je govorio o programu HNS-a koji je sadržan u sedam točaka, te istaknuo: „Želimo kanal na hrvatskom jeziku i dobit ćemo ga iduće godine“. Posebni naglasak u svom govoru Čović je stavio na status branitelja rekavši: „Odavde iz Širokog Brijega krenuo je prvi redarstvenik, odavde se branio Vukovar, te stoga opravdano tražimo od Tomislava Karamarka kada dođe na vlast da izravna statuse branitelja iz BiH i Hrvatske, i to će i učiniti“.

hdz_2

Predrag Kožul kandidat na listi za Parlamentarnu Skupštinu BiH naglasio da je pobjedom na izborima koji slijede HDZ BiH i stranke HNS-a cilj postići vertikalu od gradonačelnika Kraljevića, kao i načelnika općina preko svih razina do člana Predsjedništva dr. Dragana Čovića. „Također tražimo većinsku hrvatsku jedinicu kako to u Sarajevu zovu treći entitet“, završio je Kožul. Još su govorili Josipa Rimac izaslanica predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, Monika Tomić nositeljica liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH, Radoslav Luburić, nositelj liste za Parlament FBiH, Milijan Nakić kandidat HSP-a dr. Ante Starčević na listi HNS-a za Parlament FBiH i Zdenko Ćosić nositelj liste HNS-a za Skupštinu Županije Zapadnohercgovačke. U programu su sudjelovali Glazbena škola ‘Široki Brijeg’, HKUD ‘Hercegovac’ i Mate Bulić.

abcportal.info/foto Jabuka.tv

OGLASI

Loading