Select Page

U ŽZH isplaćeni poticaji za stočarstvo, peradarstvo i pčelarstvo za ovu godinu

U ŽZH isplaćeni poticaji za stočarstvo, peradarstvo i pčelarstvo za ovu godinu

Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) nastavila je praksu isplate poticaja za poljoprivrednu proizvodnju, stočarstvo i pčelarstvo u godini za koju su namijenjeni.

Prema podacima Ministarstva financija ŽZH, danas su iz županijskog proračuna isplaćeni poticaji za držanje pčelinjih društava u iznosu od 101.155 konvertibilnih maraka, za uzgoj muznih krava 99.000, za peradarstvo 62.595 KM, dok je za potporu proizvodnje sviježeg ovčjeg i kozjeg mlijeka izdvojeno oko 39.347,70 maraka. Kroz idućih mjesec i pol dana trebali bi biti isplaćeni i poticaji za biljnu proizvodnju (povrtlarstvo), za plasteničku proizvodnju, te za udruge poljodjelstva i stočarstva.

Kako navode iz Ministarstva financija ŽZH, zahtjevi koji se odnose na navedeno su još uvijek na obradi u Ministarstvu gospodarstva ŽZH. Isplaćena su i sredstva za sufinanciranje prevencije zaraznih bolesti kod domaćih životinja u 2019. i to u visini od 15.000 KM.

Isplata poticaja u godini za koju su namijenjeni nailazi na odobravanje uzgajivača, poljoprivrednika, pčelara, budući da novac stiže u periodu kada je najpotrebniji. Ministar financija ŽZH Toni Kraljević je naglasio kako je isplata poticaja u istoj godini za koju su namijenjena, već treću godinu za redom, omogućena zahvaljujući stabilizaciji proračuna ŽZH-a. Najavio je kako će Vlada ŽZH i ubuduće nastojati nastaviti ovu praksu.

Abcportal.info

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading