Select Page

U ŽZH-u potpisan Sporazum o sufinanciranju niza aktivnosti za unaprjeđenje upravljanja energijom

U ŽZH-u potpisan Sporazum o sufinanciranju niza aktivnosti za unaprjeđenje upravljanja energijom

Zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP-a Zahira Virani boravila je danas u službenom posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj. Tom prigodom Sporazum o sufinanciranju niza aktivnosti za unaprjeđenje upravljanja energijom ukupne vrijednosti 200.000 KM potpisali su Županija Zapadnohercegovačka i UNDP. U ime Razvojnog programa Ujedinjenih naroda projekt su potpisali Zahira Virani i Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

zdenko-cosic-1203214

Smanjenje troškova energije

Naime, u svim javnim objektima će tijekom sljedećih godinu dana biti uveden EMIS sustav koji omogućuje praćenje i smanjenje troškova energije, napravljen županijski Akcijski plan energetske učinkovitosti, te će se napraviti studija energetske učinkovitosti svih objekata pod nadležnošću Županije.

Kako je priopćeno prilikom potpisivanja spomenutog Sporazuma, sve aktivnosti imaju krajnji cilj uštede sredstava koja se izdvajaju iz županijskog proračuna za troškove energije i racionalnijeg upravljanja postojećim resursima.

zdenko-cosic-1203114

Uspješna suradnja s UNDP-om

Sada već uspješna suradnja Vlade Županije Zapadnohercegovačke s UNDP-om u BiH rezultirala je realizacijom nekoliko važnih projekata za Žuapniju, od kojih je jedan u tijeku implementacije, i to projekt podrške pri implementaciji Strategije razvitka Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2014.-2020. godine.

Iz Vlade Županije Zapadnohercegovačke ističu kako su opredijeljeni za nastavak uspješne suradnje s UNDP-om, prvenstveno u sklopu projekta Zeleni ekonomski razvoj.

Ivan KRALJEVIĆ / FOTO Ivan RAMIĆ/abcportal.info

OGLASI

Loading