Select Page

UGP: Konkretni prijedlozi u cilju poticanja investicija i novih radnih mjesta

UGP: Konkretni prijedlozi u cilju poticanja investicija i novih radnih mjesta

U utorak, 6. rujna 2016., održana je 7. sjednica Upravnog odbora Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP). Sjednicom je predsjedao predsjednik Udruge Ivan Pavković, a na sjednici su bili: Pero Lončar, Krasnodar Petrović, Damir Vican i Želimir Čamber.

U skladu s prijedlozima s posljednje skupštine UGP-a, Upravni odbor je donio odluku uputiti prijedlog Općinskom načelniku da se cijena građevinskog zemljišta u vlasništvu općine, izvan poslovnih zona, izjednači s cijenom u poslovnim zonama za sve investitore, bilo da se grade potpuno novi objekti ili vrši proširenje postojećih objekata.

Isto tako, ispred UGP-a, uputit će se prijedlog Vladi Županije ZH, da se iz dijela više naplaćenog poreza na dobit u 2016., u odnosu na prethodne godine, a temeljem novog Zakona o porezu na dobit, po kojem su ukinuti poticaji za izvoznike, u proračunu za 2017. planiraju određena sredstva za poticanje malog i srednjeg poduzetništva, s posebnim naglaskom na izvoznike.

U razgovorima s nadležnim institucijama za obrazovanje, Udruga gospodarstvenika Posušje se obvezala uraditi prezentaciju poljoprivredne struke polaznicima osmih razreda, svih osnovnih škola u Posušju, s ciljem uvođenja poljoprivredne struke u Srednju strukovnu školu u Posušju, ako učenici pokažu interes za tu struku.

Ova prezentacija bit će uskoro i organizirana u suradnji s Agronomskim fakultetom iz Mostara.

Posušje.net

OGLASI

Loading