Select Page

Uoči Željezničara, Bašić: uz dozu sreće i potporu navijača možemo do pobjede, Baćak: Bacit ćemo se svi na glavu!!!

Uoči Željezničara, Bašić: uz dozu sreće i potporu navijača možemo do pobjede, Baćak: Bacit ćemo se svi na glavu!!!

Nogometaše HŠK Posušje u nedjelju očekuje susret 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, oni će u 13 sati na Mokrom docu dočekati Željezničar te će pokušati osvojiti bodove koji su im jako potrebni jer se i dalje nalaze na pretposljednjoj poziciji ljestvice sa 8 osvojenih bodova.

Uoči te utakmice danas je održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima obratili član stručnog stožera Tomislav Bašić i golman Boris Baćak.

Prvo je riječ imao Bašić koji je rekao: Ozračje u ekipi je jako dobro, nadamo se da će i nas sreća pomaziti da napokon pobijedimo. Mislim da smo u usponu igre i da dobro radimo. Što se tiče golmana ne bih se složio da je Baćak prvi golman, oni su naši golmani, obojica tu u svakom trenutku spremni dati veliki doprinos našoj ekipi. Boris se vratio nakon ozljede i na njega uvijek možemo računati kao i na Galića koji je mlad, željan dokazivanja i sigurno ima dobru budućnost. Što se tiče Željezničara analizirali smo ih dosta su nam poznati, mi ćemo se postaviti da želimo pobijediti utakmicu a sve ćemo saznati nakon 90’ minuta igre. Atmosfera je super, poznati smo kao dobri domaćini i dobra i mnogobrojna publika tako i u nedilju očekujem podršku za dečke koji dobro rade i malo sreće im treba za pozitivne rezultate koji nas vode sredini tablice.

Nakon njega riječ ima Baćak koji kaže: S obzirom na rezultate atmosfera je čak i dobra, već 2 mjeseca smo bez pobjede i ne mogu svi biti zadovoljni. Željezničar je jedna tvrda ekipa, radnička i dobro vođenja te ipak mislim da će se morati namučiti protiv nas jer ćemo mi od prvog do zadnjeg sve dati od sebe i bacat se na glavu jer drugačije se ne može do bodova. Osjetit će se sigurno izostanak Landeke i Barišića ali koga nema bez njega se može i mora. Pozivam navijače da dođi u što većem broju da nas podrže jer nam to puno znači. 

Uslijedila su pitanja novinara.

O veliki izostancima u ekipi Bašić kaže da će jako falit iskusni i kvalitetni igrači Landeka i Barišić ali mislim da imamo kvalitetu nadomjestiti ih u nekim mladim igračima tako da trenutno imamo širok kadar i oni koji nisu dobili priliku a možda su trebali evo sad im je prilika dokažu. Trenutno koliko znam nema novih izostanaka. A na pitanje o Galiću koji je branio u odsustvu ozlijeđenog Baćka kaže da je prošlu sezonu odlično branio i imao podršku u Baćku, ove godine je imao malu ozljedu pa je Boris branio dok se nije ozlijedio, onda je Marko ušao u pokazao da ima kvalitetu, treba još napretka i može puno bolje, za golmana su najbolje godine nakon 28. Ne znači ako je Baćak branio sada da će sve do kraja, jednostavno u tom trenutku se bolje osjećao. O motivu kaže da svaki dan postoji velika želja i da jedna pobjeda diže ekipu te da su stalno blizu te pobjede ali to je nogomet.

Baćak je rekao da je ozljeda stvar prošlosti i da je potpuno spreman već 2 do 3 tjedna. Protiv Sarajeva ne bih se složio da sam bio najbolji, imao sam par intervencija prvih 20’ minuta i to je to.

O imperativu pobjede Bašić kaže: ništa se ne mora, mi ćemo se potruditi i uvjeren sam da ćemo pobijediti a ako Željezničar bude bolji čestitati ćemo i idemo dalje. Ali zašto ne bi pao netko od favorita što slijede, protiv nas su svi već upisali bodove, mi volimo da je tako te s borbenošću, dozom sreće i potporom navijača doći će i rezultat. 

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading