Select Page

Ususret blagdanu Velike Gospe

Ususret blagdanu Velike Gospe

15. kolovoza župa Posušje slavi svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo, zaštitnicu župe – Veliku Gospu. Utorak, 13. kolovoza osmi je dan devetnice. Devetnicu predmoli fra Marko Dragićević, a Svetu misu predovodi fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu uz temu propovijedi: „Ogovaranje i bratska opomena“. Ispovijedanje počinje u 18 sati, molitva krunice u 18:30, a Sveta misa počinje u 19 sati i slavi se na vanjskom oltaru župne crkve.

U srijedu, 14. kolovoza je Uočnica Velike Gospe. Molitva devetnice počinje na mjesnom groblju na Martića križu s početkom u 18 sati. Odatle kreće procesija s Gospinim kipom gradskim ulicama Fra Grge Martića i Kralja Tomislava prema crkvi, gdje će biti slavljena Sveta misa. Svetu misu predovdi don Mladen Parlov s Katoličkog bogoslovnog fakulteta (KBF) u Splitu. Devetnicu predmoli župnik župe Posušje fra Mladen Vukšić. Nakon Svete mise bit će blagoslov djece i nabožnih predmeta.

Na Veliku Gospu u četvrtak, 15. kolovoza, svečanu Svetu misu u 11 sati predvodit će don Mladen Parlov uz izravan prijenos putem valova Radio Posušja.

Iz župe Posušje napominju kako će toga dana svete mise biti služene u 7.00, 9.00, 11,00 i 19,00 sati. Ispovijedanje počinje u 6.00 sati.

Obavijest iz PU Posušje o posebnoj regulaciji prometa!

Na Uočnicu Velike Gospe, ove srijede 14. kolovoza bit će procesija gradskim ulicama Fra Grge Martića i Kralja Tomislava. Stoga će u spomenutim ulicama biti na snazi mjere posebne regulacije prometa. Mole se vozači da od srijede u popodnevnim satima ne parkiraju svoje automobile u ulicama kojima će prolaziti procesija, a policijski službenici već će od 12 sati u srijedu biti na terenu. Mjere posebne regulacije prometa bit će na snazi i tijekom blagdana Velike Gospe.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading