Select Page

Uvjerljiva Hrvatska protiv Makedonije, otpor slomljen u drugom poluvremenu

Uvjerljiva Hrvatska protiv Makedonije, otpor slomljen u drugom poluvremenu

Hrvatska košarkaška reprezentacija u trećem kolu Europskog prvenstva u košarci svladala je Makedoniju sa 73:65. Iako rezultat na kraju izgleda uvjerljiv, Hrvatska je u prvom poluvremenu imala problema i tek u drugom dijelu stigla je do prednosti…

S Bojanom Bogdanovićem od prve minute na parketu, Hrvatska je krenula po pobjedu protiv Makedonije. Upozoravao je Velimir Perasović, Roko Ukić i Damjan Rudež također su tvrdili da Hrvatska mora biti prava da bi slavila, ali nije bilo jednostavno.

U prvom poluvremenu Makedonija je stvorila dosta problema, uostalom i rezultat na odmoru bio je u korist Makedonije koja je vodila s 32:30 i bila u boljoj situaciji.
Hrvatska je s druge strane igrala u obrani lošije nego u prošle dvije utakmice, imali su Makedonci dosta otvorenih šuteva, no srećom rijetko su pogađali.
Napad Hrvatske također nije savršeno funkcionirao, bilo je dosta nesigurnosti u šutu i izuzev dva dalekometna ubačaja Stipčevića, šut izvana nije ulazio.

hrvatska_makedonija4-080915

Ulazak u drugo poluvrijeme napokon je doveo Hrvatsku do prednosti. U trećoj minuti drugog dijela Tomić je nakon skoka u napadu pogodio za 38:37 što je bilo prvo vodstvo nakon početne faze utakmice. Tomić je ubrzo povisio na 40:37 i stvari su polako sjedale na svoje mjesto.

Makedonci su u napadu sve bazirali na Vojdanu Stojanovskom i Predragu Samardžiskom na koje se ipak krenulo malo žešće i Makedonija je izgubila rješenje u napadu.
Dvije minute prije kraja treće četvrtine poslije tri pogođena slobodna bacanja Šarića i ubačaja Tomića, Hrvatska je došla na do tada najuvjerljivijih 48:39.

Bez problema Hrvatska je održavala prednost do kraja treće četvrtine i u zadnjih deset minuta ušla s vodstvom 52:42.

U zadnjih deset minuta Makedonija je na početku zaprijetila povratkom, ali vrlo brzo su se rasplinule sve nade Makedonaca, Hrvatska se potpuno odvojila i otišla na 20 poena prednosti i mirno završila posao.

Završilo je 73:55, Hrvatska je imala problema u prvom poluvremenu, ali u drugom je sve bilo na strani izabranika Velimira Perasovića.

Dario Šarić bio je prvo ime utakmice s 15 poena i sedam skokova dok je Bogdanović u povratku ubacio 13 poena i šest skokova. Kod Makedonije Samardžiski je ostao na deset poena i pet skokova

hrsport.net

OGLASI

Loading