Select Page

Veličanstveni Nikola Jokić odveo Denver do povijesne titule NBA prvaka

Veličanstveni Nikola Jokić odveo Denver do povijesne titule NBA prvaka

Prvi put u svojoj povijesti Denver Nuggetsi osvojili su naslov NBA prvaka. Nuggetsi su pred domaćom publikom slavili u napetoj završnici protiv Miami Heata, a najkorisniji igrač (MVP) finala je Nikola Jokić…

Denver Nuggetsi pobijedili su Miami Heat 94-89 u petoj utakmici i s 4-1 u finalu osvojili prvu NBA titulu u povijesti franšize!

U velikoj borbi u petoj utakmici Nuggetsi su preokrenuli protiv Miamija, koji je vodio 51-44 nakon prvog poluvremena. Utakmica se lomila u posljednjoj minuti, a tu se mirnijim pokazao Denver, pa zatim zasluženo podignuli Larry O’Brien pehar za prvaka.

Nikola Jokić završio je utakmicu s 28 koševa, 16 koševa i četiri asistencije. Srpski košarkaš predvodio je preokret Denvera u drugom poluvremenu. Odličan je bio i Michael Porter Jr, koji je imao ‘double-double’ sa 16 koševa i 13 skokova.

Zasluženo je Jokić osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača finala (MVP). Time se pridružio društvu NBA legendi poput Michaela Jordana, LeBrona Jamesa, Stephena Curryja i mnogih koji su osvojili tu prestižnu nagradu.

Denver je tako završio doigravanje s omjerom od 16 pobjeda i četiri poraza. Time su se izjednačili sa San Antonio Spursima (2007. godine) na drugom mjestu najboljeg omjera u doigravanju u 21. stoljeću. Najdominantniji bili su Golden State Warriorsi, koji su 2017. osvojili titulu sa 16 pobjeda i jednim porazom u doigravanju.

Nuggetsi su osvojili prvu NBA titulu u povijesti franšize. Miami ostaje na tri titule, a ovo im je drugi uzastopni poraz u NBA finalima nakon 2020.

OGLASI

Loading