Select Page

Velika akcija SIPA-e u BiH: Pretresi i u Ljubuškom, Posušju i Čapljini

Velika akcija SIPA-e u BiH: Pretresi i u Ljubuškom, Posušju i Čapljini

Policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno s ovlaštenim djelatnicima Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, od ranih jutranjih sati provode aktivnosti pretresa i privođenja osumnjičenih osoba na ukupno 13 lokacija u oba bh entiteta.

Operativna akcija Studenac provodi se na području Zenice, Viteza, Ljubuškog, Čapljine, Posušja, Cazina, Banja Luke i Bijeljine, po naredbama Suda BiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, potvrdila je Feni glasnogovornica SIPA-e Jelena Mivočić.

Po njeni riječima, u pitanju su kaznena djela iz Kaznenog zakona BiH – organizirani kriminal, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, nedopušteno skladištenje robe i krijumčarenje.

Pripadnici SIPA-e akciju provode u suradnji sa službenicima Uprave za neizravno oporezivanje, Federalne uprave policije, MUP-a RS-a, te MUP-ova Županije Sarajevo, Zeničko-dobojske, Srednjebosanske, Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke.

Tijekom istrage, prikupljeni su dokazi, da su osumnjičeni vršili nedozvoljen promet i plasman na ilegalnom tržištu velikih količina cigareta, duhana i drugih trošarinskih proizvoda.

Nakon okončanja aktivnosti, bit će poznato više detalja o provedenoj akciji, navode iz Tužiteljstva BiH.

OGLASI

Loading