Select Page

Veliki interes za pokretanje proizvodnje industrijskih krastavaca

Veliki interes za pokretanje proizvodnje industrijskih krastavaca

Odjel za razvoj Općine Posušje i Braniteljska zadruga Eko Hercegovina, jučer su u prostorijama Općine Posušje organizirali prezentaciju projekta vezanog za proizvodnju industrijskog krastavaca. Prezentacija projekta je organizirana za poljoprivredne proizvođače i sve zainteresirane koji se žele uključiti u ovaj projekt.

Predavači iz Hamburga

Predstavljanje su održali predstavnici tvrtke Kühne iz Hamburga u Njemačkoj i Unije za održivi povratak i integracije Bosne i Hercegovine, koji su ujedno i nositelji ovog projekta u Bosni i Hercegovini, a koji za cilj ima podići kapacitete stanovništva naseljenog u ruralnim područjima BiH. Projekt je predstavljen u nazočnosti brojnih poljoprivrednih proizvođača. Na predstavljanju su također bili i zainteresirani poljoprivrednici iz Tomislavgrada i Širokog Brijega.

KR1

Za sve koji se žele uključiti u projekt proizvodnje industrijskih krastavaca, osiguran je sadni materijal, edukacija, tehnička podrška i savjetodavne usluge. Svi zainteresirani poljoprivrednici mogu se javiti u Odjel za razvoj Općine Posušje ( ured 111) radi ispunjavanja prijavnih obrazaca.

Preduvjeti

Preduvjeti koje proizvođači moraju ispunjavati su:

– Pripremljeno zemljište za sadnju

– Moraju imati pristup nekloriranoj vodi

– Postavljeni stupovi na visini 1,80m iznad zemlje

– Korištenje isključivo sjemena ili rasade koju Kühne stavi na raspolaganje (isto vrijedi i za zaštitna sredstva i gnojivo)

KR2

Poduzeće Kühne budućim kooperantima nudi tjednu isplatu kao i otkup svih proizvedenih količina na jednom zbirnom mjestu. Ovaj projekt predstavlja niz aktivnosti koje Općina Posušje provodi s ciljem podizanja postojećih i izgradnje novih kapaciteta poljoprivrednih subjekata.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading