Select Page

Veliki korak naprijed u procesu proširenja GP Osoje

Veliki korak naprijed u procesu proširenja GP Osoje

Proteklih mjeseci Općina Posušje intenzivno je radila na otklanjanju imovinsko-pravnih prepreka koje su uvjetovale nastavak procesa povećanja kapaciteta Graničnog prijelaza Osoje.

Taj posao u petak 23. prosinca je i formalno završen. Naime, u uredu Općinskog načelnika općine Posušje, uz prisutnost predsjednika Općinskog vijeća Ivana Lončara i direktora Uprave za indirektno oporezivanje Mire Džakule, upriličeno je potpisivanje ugovora o otkupu zemlje između navedene Uprave i dosadašnjih vlasnika zemljišta na kojemu će se nadograditi granični prijelaz, a uz posredovanje naše općine.

Prema planu radovi bi trebali započeti u sljedećoj godini, a njihova vrijednost iznosit će oko 1,5 milijuna konvertibilnih maraka.

Proširenje GP Osoje od iznimnog je značaja za posuško gospodarstvo, ali i stanovništvo obzirom na dosadašnje otežano prometovanje u ljetnim mjesecima. Po dovršetku, za promet osobnih vozila bit će predviđene po dvije ulazne i izlazne kolničke trake te dodatna traka za teretni promet.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading