Select Page

Veterani iz Livna pobjednici nogometnog memorijala u Posušju

Veterani iz Livna pobjednici nogometnog memorijala u Posušju

Veterani malonogometnog kluba „Seljak“ iz Livna pobjednici su ovogodišnjeg 16. po redu memorijala „Nenadić, Miloš, Begić i Ramljak“ kojeg organiziraju veterani NK Posušja. Veterani iz Livna koji su ove godine prvi puta sudjelovali na ovom memorijalu je, uz više sreće u penalima uspjeli su pobijediti na terenu Mokrog doca ekipu iz Gruda.

Marko Brčić, predsjednik kluba veterana „Seljak“ iz Livna smatra da je pobjeda njegovog kluba zaslužena, iako su možda Gruđani na terenu pokazali nešto malo bolju igru. S tim se složio i Hrvoje Marić, voditelj ekipe veterana iz Gruda. „Na penale je uvijek presudan faktor sreće. Prvu utakmicu na turniru smo isto završili penalima i mali smo sreću, a evo druga, finalna, nije bilo sreće. Slažem se da smo na terenu nešto malo bolji bili od protivničke ekipe, ali sreća se okrenula na drugu stranu“, kazao je Marić.

Spomenimo i da je treće mjesto na turniru osvojila domaća ekipa veterana iz Posušja, a četvrto ekipa HNK Tomislav iz Tomislavgrada. Sve ekipe su nagrađene peharima koje su ekipa dodjelili načelnik općine Branko Bago, predsjednik općinskog vijeća Ivan Lončar, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata zajednice podružnica ŽZH, brigadir Jozo Miličević i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB podružnice Posušje Mladen Bašić.

„Turnir je prošao u jednom fer i sportskom natjecanju, što je možda i najvažnije. Imali smo četiri ekipe. Ove godine zbog situacije s korona virusom odlučili smo da sve ekipe budu domaće, nama susjedne: ekipe iz Tomislavgrada, Gruda i Livna“, kazao je ispred kluba iz Posušja Zvonko Bakula. On je kazao da Posušje nije uspjelo obraniti prošlogodišnje prvo mjesto na turniru. Upravo ih je pobjednička ekipa iz Livna zaustavila na tom putu. „Livno je zasluženo osvojilo turnir. Mada na ovakvim turnirima rezultat je doista u drugom planu. Nama je ovdje cilj jedno lijepo druženje, igra, a i turnir je lijepa tradicija da se prisjetimo naših suigrača koji nisu s nama, da nam ne padnu u zaborav“,kazao je Bakula.

Podsjetimo, ovaj memorijalni turnir održava se u znak sjećanja na Miljenka Nenadića koji je kao branitelj poginuo u Domovinskom ratu,  Ivicu Miloša koji je preminuo nakon jedne od utakmica ovoga kluba, Maria Begića Maku koji je preminuo prije dvije godine, te Darinku Ramljaku koji je preminuo prije godinu i po dana. Sva četvorica bila su članovi posuškog nogometnog kluba do kraja života, te dali veliki doprinos svome klubu. Upravo zato se ovim turnirom drži sjećanje na četvoricu igrača Posušja.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading