Select Page

Video nadzor prometa u Grudama, Posušju i Ljubuškom

Video nadzor prometa u Grudama, Posušju i Ljubuškom

Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke obavještava građane da nadzire promet putem triju kamera koje su uvezane u video-analitički sustav “Renata”.

Cilj implementacije sustava Renata jeste proaktivnim djelovanjem prvenstveno utjecati na smanjenje broja neregistriranih vozila u prometu, ali policija će ovaj sustav koristiti i za otkrivanje i dokumentiranje i ostalih prometnih prekršaja te kaznenih djela.

Za sada su u video analitički sustav Renata uvezane po jedna kamera na području općina Grude, Ljubuški i Posušje a u dogledno vrijeme planiramo u ovaj sustav uvezati najmanje jednu kameru na području Širokog Brijega.

Kamere uvezane u video sustav Renata nalaze se na sljedećim lokacijama: u Ljubuškom na kružnom toku, na raskrižju ceste M6 i M17.4; u Grudama na raskrižju ceste M6 i ceste R424, na Boboški; u Posušju, u Zagrebačkoj ulici.

Zanimljivo je spomenuti da je MUP Županije Zapadnohercegovačke prva policijska agencija u Bosni i Hercegovini koja je implementirala ovaj video-analitički sustav nadzora prometa, a na tragu naših pozitivnih iskustava veći broj BH policijskih agencija već je krenuo ili namjerava krenuti u implementaciju ovog sustava.

OGLASI

Loading